Стартират два конкурса за миксиране на фолклор, електронна и класическа музика

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:27 / 19.04.2021
1350
Конкурс за миксиране на български фолклор и електронна музика е част от събитията, посветени на 20-та годишнина от партньорството между Варна и Дордрехт (Нидерландия).  Организатори и партньори на проявата са Bachfestival Дордрехт, ММФ "Варненско лято“, Фондация "Дордрехт-Варна“, Община Варна, Popcentrale Дордрехт, UBeat, Община Дордрехт и Агенция Silver Lining. Инициативата е част от музикалния проект "The Voyager“. Известният диджей и продуцент на транс музика Робърт Никсън, специално за този проект, създаде нова електронна версия на българската народна песен ‘‘Излел е Дельо Хайдутин‘‘, включена в Златния запис на космическата сонда Voyager. Диджеите, които решат да участват в международния конкурс, ще получат продукта на Робърт Никсън, както и оригиналната песен.

Всички желаещи трябва да се регистрират до 29.04.2021 г., 23,59 ч. (EEST, Източноевропейско лятно време) на адрес https://tinyurl.com/FolkAndVibes. Веднага след като организаторите получат регистрацията на съответния кандидат, той ще получи файловете, с които да работи, както и инструкции как да изпрати своя микс до международно жури, което трябва да стане факт не по-късно от 12.05.2021 г. Изискванията към участниците са да живеят във Варна, както и да могат да изпълнят 20-минутен DJ сет на живо. Те сами ще решават какво да включат в своите миксове, които задължително трябва да съдържат български фолклор и електронна музика. Победителят ще има възможност да участва с DJ Робърт Никсън на Международния музикален фестивал "Варненско лято“ 2021.

Втори конкурс ще бъде проведен и в Дордрехт, в който кандидатите трябва да покажат умения за миксиране на електронна музика и произведения на Йохан Себастиан Бах.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).