Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Startup Weekend Varna избра своя победител
Автор: Екип Varna24.bg 11:15 / 29.05.2018Коментари (0)2361
©
Победител в 10-ото юбилейно издание на STARTUP WEEKEND VARNA: Anniversary Edition, провело се в Технически университет-Варна в периода 25-27.05.2018 г., е MEMOFY.CO. Това е иновативен дигитален сувенир, който ни позволява да съхраняваме наши снимки и видеа на чип, който може да бъде под формата на ключодържател.

По време на финалната презентация на идеята създателят й, Иво Георгиев, допълни: "Пътувал си на страхотно място, направил си професионални снимки и искаш да ги покажеш на своите приятели.“ Той уточни, че трябва да качим своите снимки на сървъра на Memofy.co, който генерира дигитален микс и трансформира съдържанието ни във видео материал. Така имаме двоен подарък в едно устройство. Екипът смята, че то спестява време, осигурява контрол и сигурност, лесно и бързо е за употреба и преди всичко е забавно.

Победителите ще могат да се възползват от редица награди: безплатни билети за бизнес форум Innowave; менторски съвети от Endeavor Bulgaria, 3 месеца безплатно ползване на споделено работно място в Innovator, безплатна регистрация на фирма, счетоводни услуги, работно място в Beehive за 1 година, участие в преакселераторска програма, обучаваща как се защитава бизнес идея пред реални инвеститори.

В състезанието се развиха и други интересни проекти, всеки от които получи специална препоръка от представители на журито- Пламен Петров от Фонда на фондовете, Пресиян Каракостов от "Pub Galaxy“ и Юлиян Бориславов от хостинг компанията ICN. Сряд тях имаше идея за Органайзер на домашни задължения Dommy, който стимулира семейства с деца, както и съквартиранти в общежития да се грижат за уюта в дома си като печелят точки и награди; Socialized-приложение за запознанства, в което могат да се качват само видеа, под формата на влог, като има и допълнителна филтрация на сходствата на потребителите на базата на сложен алгоритъм, определящ интересите им; Музикален софтуер, който дава пълна информация за определена песен и други. Публиката също взе участие като даде своя глас на DOMMY- органайзер на домашни задължения.

STARTUP WEEKEND VARNA: Anniversary Edition е изключително успешен международен формат, който привлича огромен интерес в глобален мащаб. Регистриран в Сиатъл, САЩ, до момента е провеждан над 3000 пъти в над 150 страни от цял свят. Участниците в събитието разполагат с 54 часа да превърнат своята креативна идея в успешно реализиран бизнес проект. За един уикенд те трябва да презентират идеята си, да провокират интереса на останалите участници, да привлекат хора, които да станат част от екипа им, да получат съвети и насоки от менториспециалисти от различни сфери, да представят крайния продукт пред жури и останалите участници. Всяка една презентация се записва и качва на страницата на фондацията Startup Weekend.

Самото издание се фокусира върху предприемачеството и иновациите в различни направления от дигиталния, обществения и социалния живот. Целта на събитието е да провокира креативността и бизнес развитието на специалисти от разнообразни професионални сфери като програмисти, дизайнери, маркетинг специалист, икономисти, както и startup ентусиасти.
Основен акцент в българските издания се поставя върху младата аудитория- студенти и ученици, чиито свежи идеи и непредвидим подход могат да променят предприемаческата екосистема, както на местно, така и на национално ниво и да помогне на хората у нас да бъдат успешни и в България, да разберат, че безперспективността е отживелица.
Събитието се организира с финансовата подкрепа на Община Варна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: