Стилияна Узунова представя изложбата "Пристан" във Варна

Автор: Димитър Щерев
Коментари (0)
08:06 / 12.03.2024
1396
От днес - 12-ти до 31-ви март 2024 г. Арт Галерия Le Papillon - Варна e своеобразен "Пристан“ за последните творби, създадени и селектирани за едноименната изложба на талантливата и вдъхновяващо енергична Стилияна Узунова. Откровена, търсеща, експериментираща, вълнуваща, с автентичен почерк, многослойност и многоплановост на размислите й във форма и цвят, Стилияна ни дава възможност за пътешествие над нещатаq, и във времето. Творбите й възвисяват и пренасят и мисълта, и погледа над злободневното, над пространствата, където можем да намерим своя душевен пристан. В тази експозиция нейното емоционално "пътуване“ ни спира там, където има "Надежда“, "Само за минутка“, "При нашите следобеди“ "Да си уловим идея“ и "Така нататък“. Самите имена на картините й създават същото усещане като сложните сюжети на художничката. Там историите се развиват на различни плоскости, като в паралелни светове, където тънките нишки и символни фигури правят връзката между тях енигматична и разгръщаща се като лабиринт.

В живописта си Стилияна е истинска и смела и не рисува, защото би искала да се хареса на едни или други ценители, а защото е свободна и откровена. Картините й съхраняват лично преживяване, послание, смисъл и извират от подсъзнанието, богато на емоции, надежди, символи. Фигурите в нейните картини са метафора на мислите, стремежите, разочарованията, слабостите. Сандъците, камъните, багажът, шатрите, са спасителни куки, символ на нейното минало и бъдеще. А множеството усукани, снадени и преплетени линии са метафора на човешките чувства и свързаността на всичко в света. Историите са като сънувани разкази, които съхраняват с нежност и топлота спомени за лични преживявания, кадри от познати сцени, звуци, аромати и светлини.

Стилияна Узунова произхожда от семейство на художници, а самата тя е завършила Художествената гимназия и Националната художествена академия в София със специалност "Книга и печатна графика" при проф. Владислав Паскалев. Освен като съвременен художник тя е позната, като уважаван художник-гримьор от тв формата "Като две капки вода". Отличена е с много награди в България и чужбина. До момента има осем самостоятелни изложби. Участва и в много общи експозиции и проекти.

Откриването на изложбата е днес - 12.03.2024 /вторник/ от 18:00 ч. в изложбения салон на Арт Галерия Lе Papillon. Експозицията може да бъде видяна от 12-ти до 31-ви март 2024 г. в изложбената зала на галерията във Варна, ул. "Драгоман“ 12, а също и да бъде разгледана на сайта artpapillon.com или fb: Le Papillon Art Gallery.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Сигнал до Varna24.bg: Това е изключително опасно във Варна, липсв...
Вижте какъв гигант ще изникне скоро в центъра на Варна!
Изненада! ТХ не води по брой "пришълци" във Варна
Ето какво време ни очаква утре във Варна
Видео обиколка на новата Автогара Варна - вижте я!
Първи подробности от прокуратурата във Варна, след като 36-годишн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).