Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Стотици нови работни места в сферата на аутсорсинг бизнеса са открити във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:53 / 09.10.2018Коментари (0)2433
©
600 нови работни места в сферата на аутсорсинг бизнеса са открити във Варна през последната година. Това обяви кметът на града Иван Портних по време на пресконференция във връзка с предстоящото откриване на дигиталната конференция InnoWave Summit 2018, която ще се състои във Варна на 19 и 20 октомври в Двореца на културата и спорта. Конференцията е важно събитие за града, тъй като развива средата по посока на дигитализацията на бизнеса и обществения сектор в региона.

"Варна заслужава да бъде домакин на конференция от такъв ранг, защото имаме отлична основа, която може да бъде надграждана“, каза кметът Иван Портних. Той припомни, че в града има 9 средни училища, с паралелки в областта на информационните и комуникационни технологии, пет университета, които развиват сходни специалности. "Секторът е перспективен и е важно да привлича млади хора, които искат да се развиват тук“, заяви той. Кметът Иван Портних благодари за подкрепата на еврокомисар Мария Габриел, която е потвърдила, че лично ще присъства на конференция Innowave Summit 2018.

От своя страна, организаторите на Innowave Summit 2018 благодариха на местната власт в лицето на кмета на града за усилията, които полага да развива добри условия за бизнес, както и за подкрепата в организирането на събитието. Според Димитър Василев от Български бизнес форуми – организатор на международната дигитална конференция – партньорството между неправителствения сектор, бизнеса и общинската администрация при подобни инициативи показва реални резултати.

"В България има над 380 000 малки и средни предприятия, това са 98% от бизнеса в цялата държава. Между 10 и 11% от всички тези предприятия се намират на територията на Област Варна, а в Общината са регистрирани 29 000 малки и средни предприятия. Най-тъжното от фактите обаче е, че всички тези предприятия искат да бъдат глобални, но не са готови за това. Над  60% от тези предприятия нямат никакво присъствие в дигиталната сфера /без сайт, Фейсбук страница/. Тези, които имат сайт, той не е преведен на английски. Ето защо правим тази конференция – от една страна, показваме, че Варна всъщност има своето място на дигиталната карта и от друга страна, искаме да подпомогнем бизнеса да получи вдъхновение, ноу-хау, както и да чуе как разсъждават големите и успешни компании в тази посока", каза и Николай Петканов, който също е сред организаторите на Innowave Summit 2018.

На дигиталния форум ще участват над 60 топ-лектори от най-големите световни брандове. За два дни хората от бизнеса ще имат достъп до техните презентации и професионален опит, вкл. ще имат възможност за личен разговор и среща с тях. Записаните за участие представители на бизнеса до момента са около 1500 от 23 държави. Основните теми на конференцията са: индустрия 4.0, интернет на нещата, виртуални реалности, нано технологии, блокчейн технологии.

"Специално внимание на форума ще бъде обърнато на жените в дигиталната сфера, сред лекторите ще се включат 6 дами на високи позиции в своите компании, за да послужат като вдъхновение повече жени да потърсят реализация в сферата на информационните технологии“, отбеляза още Димитър Василев и обяви: "На  19 и 20 октомври Варна ще се присъедини към семейството на европейските старт-ъп градове. Това е нова инициатива, вкл. за Европа и Варна има честта да е първият град, който ще стане част от тази мрежа“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: