Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Стоян Пасев: Около 80 човека от обитателите на дома за стари хора край Варна "Св. Георги" са заразени с COVID19
Автор: Екип Varna24.bg 08:47 / 03.08.2020Коментари (0)5788
© Varna24.bg
Увеличава се броя на заразените с COVID19 в дома за възрастни хора "Св. Георги" край Варна, открита е и заразена жена в друг старчески дом-"Гергана". Жената е прибрана за домашно лечение от близките си, тестват се  контактните, както и персонала. Това съобщи за Радио Варна областният управител на Варненска област Стоян Пасев. Той обясни:

"Около 80 човека от обитателите на дома за стари хора край Варна "Свети Георги" са заразени с Ковид 19 от общо 262-ма души. Очакваме още малко проби, но грубо казано, около 30% от хората в дома ще бъдат с положителни проби. Договорихме се, да не бъдат местени от дома, тъй като са трудно подвижни, второ са над 80 години. Лошото е, че домът е частен, поради което комуникацията е трудна. Направихме екипи от трима доктори и три медицински сестри, за да може на ротационен принцип да се обслужват болните. До момента починалите от дома са трима. За съжаление има заразени и от персонала- докторът, медицински сестри и дори хигиенистката, общо шест човека, като най- тежко е състоянието на лекаря, който е настанен в инфекциозно отделение в средно тежко състояние", коментира Стоян Пасев.

Припомняме, че Главният държавен здравен инспектор подаде сигнал с конкретни данни за установени нарушения в дома за стари хора в град Варна. Новината дойде от Апелативна прокуратура – Варна. Проверки са извършени още през нощта на 30 срещу 31 юли.

Събрани са достатъчно данни за извършено престъпление, като са били нарушени мерки в дом за стари хора "Свети Георги“ в град Варна, издадени против разпространението на заразна болест по хората, като деянието е извършено по време на пандемия, свързано със смъртни случаи.

Както стана ясно, преди дни бе установено огнище на COVID-19 в частния дом за стари хора "Свети Георги" край Варна. Лекар, който е обслужвал пациенти на повикване, е в тежко състояние.

Започнато е досъдебно производство по член 355, ал. 2 от НК под надзора на Районната прокуратура във Варна. Предвиденото наказание за това престъпление е лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лева. Проверки ще бъдат извършени във всички специализирани институции за социални услуги и старчески домове на територията на окръжните прокуратури във Варна, Добрич, Шумен, Търговище, Разград и Силистра.



Още по темата: общо новини по темата: 14886
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/2481 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: