Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Стоян Пасев: Силно сме притеснени от възобновените полети Варна-Лондон
Автор: Пламена Николова 11:13 / 14.04.2020Коментари (32)9798
© Varna24.bg
Силно сме притеснени от новината за възобновените полети на авиокомпания Wizz Air по линията Варна-Лондон, сподели за Varna24.bg обалстният управител на Варна Стоян Пасев

"Успокоихме се, че мерките действат, обстановката в морската столица и областта като цяло са спокойни. Радваме се, че няма ръст на случаите на заболели с коронавирус във Варна. Хората са дисциплинирани в по-голямата си част, спазват правилата, независимо колко им е трудно. Значително е намалял и броят на хората под карантина, защото за мнозина от тях, завърнали се от чужбина, изтече срокът на домашната им изолация.

Точно поради тези причини силно съм притеснен от факта, че се очаква нов наплив от пристигащи сънародници от Лондон. Предстоят ни разговори с авиокомпанията. Вероятно ще има хора, които ще се втурнат като сезонни работници към Лондон, други ще искат да се приберат за Великден у дома, но все още опасността не е отминала. За да се пускат полети и то три пъти седмично, вероятно има заявен сериозен интерес.

Обмисляме варианти всички пристигащи да получат уведомление за задължителна карантина още в самолета, както и някакви опции пътниците да бъдат извозени до домовете им, за да не ползват обществен транспорт и таксиметрови услуги. Предстои да изясним ситуацията и ако тя не може да бъде променена, да бъдат взети много сериозни мерки за безопасност", коментира за медията ни областният управител.  

Както Varna24.bg съобщи, Wizz Air обяви, че от 16 април 2020 г. авиокомпанията ще възобнови полетите между Варна и Лондон. Маршрутът ще се изпълнява три пъти седмично – вторник, четвъртък и събота, като билети могат да бъдат закупени онлайн на wizzair.com или чрез мобилното приложение.

Всички останали полети на Wizz Air от морската столица остават отменени до 1 май 2020 г. като мярка с цел ограничаване на разпространението на пандемията COVID-19.

Авиокомпанията припомни, че пътниците с резервации, засегнати от отмяната на полети, ще бъдат автоматично информирани по имейл, в случай че са направили резервациите си директно на wizzair.com или чрез мобилното приложение на авиокомпанията. 120% от първоначално платената такса автоматично ще бъде заредена в WIZZ акаунта на клиента, като сумата може бъде използвана през следващите 24 месеца за закупуване на продукти и услуги на Wizz Air. Пътниците могат също да изберат пълно възстановяване на парите в брой – което ще отнеме повече време, и ще бъдат информирани за необходимите стъпки, за да получат банков превод или превод към банкова карта, в отделен имейл. В този случай клиентите ще имат право само на 100% от първоначално платената тарифа.

Пътниците, които са направили своите резервации чрез туристически агенции, включително онлайн туристически агенции, трябва да се свържат с компанията, от която са закупили билетите си.

След новината не закъсняха и негативните коментари на читатели. Ето част от тях:

"Как може при толкова КПП - та между градовете в страната да отворят трафик от и до Лондон. Безумие!"

"Давай да идват на тумби, ние ще се изолираме до декември!"

"Ще си имаме вносен вирус...но да не пречим на бизнеса. Нас кучета ни яли. А и британските ягоди вече са за обиране".

"Скандално, ей за това тия хора дето се бяха събрали да протестират заради Морската градина и плажа, трябваше да отидат на Летището! Ако искат да имаме лято навън, а не вкъщи."

"Пълно безумие. Великобритания и в частност Лондон в момента е най-горещата точка на Европа".

"Е добре де, как ще се ограничи заразата ако летят самолети!??! Абсурд!!! Закривай и се махайте. Църквите им били проблем, ама по един самолет с болни от АНГЛИЯ не е !??!", гласят част от коментарите.




Още по темата: общо новини по темата: 14895
28.03.2024 »
28.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/2483 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не се научихте галоши такива, как се регулират подобни неща! Полети от Лондон има до София и не са спирани! Кое е по добре? Да летят до София и после по неясни пътища да се придвижват до Варна или да летят до Варна и на летището да има контрол! Има си правила за влизане в държавата! Ако на вас като частно лице кмета дойде да ви каже няма да правиш това, как ще реагирате?!? Има правила! Насочете усилията в съблюдаването на тези правила! Щом предприемача е сметнал, че при тези правила му е рентабилно да го прави нека го прави!
0
 
 
Че то този кмет Какъв Кмет е? Ако ще ходи по гайдата на някакви си Wizzair? И не ги спре? Варна просто ще изгори! В Лондон всеки 5 ти е болен и българи и всякакви, аз живея в Лондон нали виждам калво е! Трябва да се спрат поне до юни! Техните загуби нямат нищо общо с Варна, господин Кмете- отворете до устата!
0
 
 
Ами спри ги обади се на примиера слънце
Aнонимен
на 14.04.2020 г.
0
 
 
Да бъдат забранени полетите!
0
 
 
Робите трябва да отидат да им берат ягодите. Само дано не докарат още зараза.
Aнонимен
на 14.04.2020 г.
0
 
 
Трябва много добре да бъде обмислено всичко. Всичко се прави с цел икономиката на Англия да не затъва. От друга страна хората в България са без средства. Мисля, че всяко едно семейство в България трябва да се подпомогне в тази пандемия, така че няма да има кой да пътува за Англия и да бере ягоди. Ме може правителството да иска хората да си стоят в къщи и е същото време да се пренася вносна зараза. Някак си е неадекватно. Когато се прави нещо да се.прави като хората. Нека няма такива абсурди!
Aнонимен
на 14.04.2020 г.
0
 
 
Забранете полетите, така както направиха други страни. На англичаните им трябват роби за земеделието и да им гледат старците. После ние ще ги пребираме тук с нашите пари , заразени и ще ги гледаме в нашите болници с нашите осигуровки. А те ще ни заразяват и ние ще стоим година затворени по домовете си. Стига вече! Ако отидат във Великобритания това е техен избор и да подпишат декларация, че няма да се връщат повече тук.
Aнонимен
на 14.04.2020 г.
0
 
 
Странни хора сме ние Българите. Докато някои бягаха от страната, защото тука уж нямало живот, заплатите били малки, нямало бъдеще за децата ни и т.н. как така изведнъж всички хукнаха да се връщат в родината.Ами нали навън беше по-хубаво?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: