Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Страхотна бизнес инициатива очаква много ученици от Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:54 / 19.12.2019Коментари (0)1655
Социалноотговорен проект подарява на ученици еднодневен стаж с цел кариерно ориентиране и професионална подготовка в сфери като хотелиерство, маркетинг, високи технологии, архитектура, PR и комуникации, медицина, авиоинженерство и други.

Кандидатстването по програмата е отворено за гимназистите от София, Пловдив, Варна и Бургас, които ще се потопят в професионалната атмосфера на партньорските фирми и организации в периода - февруари - май следващата година в съответния град, за който са кандидатствали.

Стажовете са по проекта "Един ден в професията“ на консултантска агенция за образование в чужбина ЕДЛАНТА, която дава на всички кандидатствали ученици от 10-ти до 12-ти клас възможността да получат практически опит за мечтаната професия в реална работна среда напълно безплатно. Различни компании и организации отварят врати за младежите, за да се запознаят и участват в работния процес.

За момента се наблюдава голям интерес към инженертство, дизайн в целия спектър, хотелиерство, финанси, бизнес, медицина, гейминг, уеб дизайн, психология.

Например поради големия интерес към гейминг индустрията една голяма софийска аутсорсинг компания ще приеме желаещите да се развиват в тази посока ученици.

Включените в проекта фирми и организации са готови да направят симулационни игри, които ще представляват една суха тренировка за бъдещите професионалисти. Така, посещението при психолог ще се състои в сесия, която учениците ще трябва да подготвят и водят. Някои медии ще включат потенциалните си млади колеги в ежедневното си планиране и в репортажи. В един популярен бизнес хотел в София пък ще разиграят един ден на специалист от финансовия отдел или ивент мениджъра с реални задания.

За момента голям интерес в столицата проявяват възпитаниците от елитните гимназии. Доста активни са и учениците от Пловдив, където интересът е насочен приоритетно към хотелиерство, комуникации, бизнес, медии и журналистика. Във Варна и Бургас учениците искат да се докоснат най-вече до професиите на ИТ специалистите, архитектите, дизайнерите, мениджърите в туристическия бранш.

"Един ден в професията" е социално отговорен проект в полза на учениците и тяхното ранно кариерно ориентиране, но също така и на обществото, в което те ще се реализират в бъдеще. Не на последно място проектът информира и вдъхновява бъдещите кандидати за образование в чужбина за възможностите за реализация в България след завършването им.

Първото издание на "Един ден в професията“ се осъществи през миналата пролет, когато стотици регистрирани ученици посетиха десетки компании в София и Варна. Сред партньорите по проекта бяха архитектурно бюро, медицински комплекс, национална телевизия, радио група, ИТ компания, адвокатска кантора, хотелиерски бизнес и други. Учениците научиха как се правят медицински проби, успяха да влязат в съда, помагаха в чертаенето на проекти за бъдещи сгради и дори се вживяха в ролята на радиоводещи.

За записване за участие в проекта "Един ден в професията“ посетете:

https://www.edlanta.com/blog/projects/edin-den-v-profesiata-season2








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: