Стреляха по полицаи на Златните

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:10 / 02.07.2010
1691
Стрелба по полицаи открил неизвестен мъж. Каубойският екшън се разиграл около 5 ч. сутринта вчера на Златните. Двамата униформени изпълнявали задълженията си по контролно-пропускателна дейност на едно от КПП-ата в курорта, което се намира в близост до комплекс "Ривиера". Смяната на двамата полицаи вече била към приключването си и единият от тях отишъл до близка кафе машина да вземе 2 кафета. Бдителният поглед на ченгето бил прикован от мъжки силует, спотаен в храстите зад едно от заведенията в курорта. Той веднага се свързал по станцията с колегата си и двамата тръгнали към съмнителния тип, за да го проверят. Когато той ги забелязал, не се поколебал да извади огнестрелно оръжие. Неизвестният стрелял веднъж по ченгетата, след което моментално изчезнал в тъмнината. За щастие изстрелът не поразил никого от органите на реда, но куршумът извистял на сантиметри от ухото на единия от тях. След пукотевицата те веднага се свързали по станцията с дежурната и било започнато издирване на стрелеца, а по следите му хукнали и полицейски кучета.

До обяд на същия ден оперативна група извършвала оглед на мястото. Куршумът от оръжието бил намерен забит в тръба на отдушник на заведението, зад което се бил скрил стрелецът. "По куршума няма спираловидни нарези, което означава, че той е изстрелян от самоделно огнестрелно оръжие. За момента няма задържано лице, но работата по случая продължава". Това обясни шефът на варненската полиция комисар Димитър Димитров. Той добави, че към момента са извършени всички възможни процесуално-следствени действия. "Започнато е досъдебно производство с полицейския оглед. На мястото е открита бутилка със запалителна течност и вестници, като предположението е, че лицето е имало намерение да извърши палеж", обясни окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...
Кенийци завладяха Варна, но аплодисментите бяха за 9-годишният Ди...
Този 42-годишен варненец се бори да остане опора на семейството с...
Как едно варненско семейство започна успешен бизнес в Гърция
Варненските шофьори ще са доволни днес
Дъжд и облаци днес над Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).