Строителните работи в Морската градина приключиха, довършват детайли

Автор: Пламена Николова
Коментари (3)
10:30 / 04.06.2019
3852
Строителните работи в Морската градина са приключили като цяло, остават някои довършителни работа по настилките в парка, съобщи за Varna24.bg изпълнителният директор на фирма "Хидрострой" Николай Пашов. 

Освен това имало още малки детайли, които трябвало да бъдат съгласувани с Института по опазване паметниците на архитектурата. 

Завършен е макетът на Черно море пред Аквариума, видя репортер на Varna24.bg. Зоната е озеленена с красива нова растителност. Все още коритото на макета обаче не е пълно с вода, както се предвижда, и в него недобросъвестни граждани изхвърлят боклуците си. На някои места по периферията на макета се забелязват поставените медни надписи на релефната карта, които предстои също да бъдат почистени и изложени на показ.

Готова е подпорната стена под Морско казино по алеята, водеща към плажа, където също е оформена зелена част с красиви цветя.

Алпинеумът е почистен от излишните храсти, а варненци и гостите на града се радват но новата мостче на въздишките или желанията, както е популярно. То беше възстановено по стари снимки и спомени на варненци в автентичният си вид. Очаква се да бъде подменено и атрактивното осветление на Алпинеума.

Кътчето за отдих, което се намира на противоположната страна срещу мостчето е също готово, там текат довършителни работи и обектът е все още ограден, но обогатен с нови цветя и храсти. 

На много места в парка е изградена нова поливна система, готов е и розариумът, увери Николай Пашов.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).