Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Строителният бранш разкрива професионални тайни пред студенти и ученици във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:20 / 05.02.2019Коментари (0)1760
©
Варненският свободен университет "Черноризец Храбър“ ще разкрие тайните и предизвикателствата на професията строител по време на практическия уъркшоп "Работна площадка – професия строител". Събитието ще събере на едно място студенти, ученици и представители на най-големите строителни компании в България на 6 февруари от 10 ч. до 16 ч. в централното фоайе на университета.

"Целта на инициативата е да популяризира професията на строителя, да срещне студентите от специалностите "Строителство на сгради и съоръжения“ и "Пожарна безопасност и защита на населението“ и ученици, с водещи представители на бранша, които ще предложат реални работни места. По време на работната площадка младите хора ще могат да си отговорят на въпросите защо да изберат тази професия и как да се реализират успешно в нея“, разказа доц. д-р Милена Кичекова, ръководител на катедра "Строителство на сгради и съоръжения" във ВСУ.

По време на събитието бъдещите строителни инженери ще имат възможност на практика да се запознаят с основните строителни процеси и сами да участват в някои от тях под формата на игри и състезания. Във фоайето на Варненския свободен университет ще се "лее“ бетон, ще се гради скеле и дори ще бъде издигната покривна конструкция. Ще се демонстрират едни от най-новите технологии за безразрушителен анализ на конструкции. Студентите и преподавателите от специалност "Пожарна безопасност и защита на населението“ ще демонстрират как се действа при пожар, а желаещите ще могат да се снимат с истински противопожарен костюм.

По време на гостуването си в университета, учениците от професионалните гимназии ще тръгнат по "Пътя на науката“, включващ работилници по интереси - Autocad, информационни технологии и експериментална физика. Бъдещите експерти ще се потопят в реалната университетска среда и ще усетят академичния дух. Срещата им със строители ще им помогне по-лесно да изберат своята професия на бъдещето.

Участие в ученическата и студентска борса са потвърдили едни от най-големите български строителни компании. Събитието е подкрепено от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране и Камарата на строителите в България.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: