Строителството на ДГ "Карамфилче“ и ДГ "Иглика“ приключва в края на лятото

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:44 / 15.07.2019
2272
Строителните дейности на новия корпус на детска градина "Карамфилче" (район "Приморски") и на новата сграда на детска градина "Иглика" (кв. "Виница") завършват. Сградите трябва да бъдат напълно готови - оборудвани и обзаведени, в края на лятото, съобщиха от дирекция "Образование и младежки дейности“ към Община Варна. 

Отчитайки по-големия интерес от страна на родителите към детските заведения в районите "Приморски и "Одесос“, Община Варна работи за разширяване на капацитета им за следващата учебна година. 

На финала е обществената поръчка за ремонт на сградата, в която се помещаваше Дом "Другарче“.  Имотът е предоставен за управление като филиал към ДГ №17 “Д-р П. Берон“. Предстои сградата да бъде преустроена, с възможност за 3 целодневни и 1 яслена група. 

Готови са и още няколко проекта. Предстои разширение на ДГ №14 "Дружба“ - чрез изграждане на нов корпус. Строителството за новите 4 групи ще се извършва върху терена на сегашните бараки. 

Има готов проект за строителство на допълнителен корпус с 4 групи в двора на ДГ №22 “Мечо Пух“. В район "Одесос“ Община Варна  финансира ремонт, обзавеждане и оборудване  на допълнителна група към ДГ №3 "Звездичка“. В процедура на обществена поръчка е проектът за новата сграда за детска градина с 4 групи на ул. "Хъшове“. 

Предстои разширение на ДГ №39 “Приказка“  в  "Кайсиева градина“,  за което има изготвен технически проект за нов корпус  с 4 групи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).