Строителството на Градската къпалня по Алея първа започва наесен, ето къде ще бъде!

Автор: Пламена Николова
Коментари (16)
09:03 / 02.05.2018
15644
Изграждането на Градската къпалня по Алея първа, за която ви информирахме, ще започне наесен, научи Varna24.bg.

Комплексът ще бъде по модела на минералните басейни на "Аква хаус" в курорта "Св.Св.Константин и Елена".

Къпалнята ще се захранва с термална вода и ще бъде изградена върху площ от 4000 кв.м.  на  север от палмите на плажа пред заведението "Рапонги".

Проектът предвижда на мястото да има минерални басейни за деца и възрастни, кални бани, сауна с изглед към морето, кабинети за лечебни масажи и други екстри.

Авторите на проекта обещават обаче цените да са напълно достъпни за варненци и гостите на града.

Изграждането на къпалнята ще започне на есен след приключването на активния летен сезон.

Както съобщихме, вече е представено уведомление за инвестиционно предложение до  РИОСВ за "Изграждане на водовземно съоръжение за добив на термоминерални води, с цел водоснабдяване на комплекс "Градска къпалня“, в поземлен имот с площ 6 653 кв. м.“

Обществения обект ще представлява  комплекс, разположен в м-ст "Буните", район "Приморски“, а възложител е "Холдинг Варна“ АД.

Според становището на РИОСВ инвеститорът трябва да внесе информация за дълбочината на планирания сондаж на базата на хидрогеоложко проучване както и писмено искане за преценяване необходимостта от ОВОС.

Холдинг Варна трябва да посочи всички отпадъци, които се очаква да се образуват в периода на строителство и експлоатация, съобразени с техния произход, трябва още да се разгледат потоците отпадъчни води, които ще се формират от дейността на обекта, и начина на третирането им. 

Екоинспекцията настоява да се уточни по какъв начин ще се осъществява предварителното пречистване на отпадъчните води изпускани от басейните и душовете, предвид това, че ще се заустват в Черно море.

Инвеститорът трябва да заяви още предвижда ли се изграждане на локална пречиствателна станция за отпадъчни води.

Както вече съобщихме, градската къпалня няма общо със съществуващия басейн, наречен "Топлата вода" или за по-кратко "Гьола“, за който варненци правиха дори  протести с искането да бъде запазено мястото за обществено ползване безплатно или на символични цени.

За медията ни областният управител Стоян Пасев съобщи, че Варна има 72 термални източника и е добре да се възползва от уникалните си природни дадености. 

Виж коментарите (16)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).