Строят нова канализация в местността "Ален Мак“ край Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:34 / 21.06.2016
908
Нова канализационна система с дължина 5 км ще бъде изградена в местността "Ален Мак" край Варна. Тя ще разполага с 265 отклонения за включване на живеещи в района. Обектът е част от модернизацията и реконструкцията на пречиствателната станция за отпадни води(ПСОВ) в курорта Златни пясъци. Обществените поръчки са вече в ход, и ако няма обжалвания, строителните работи ще стартират още през есента, стана ясно на комисията по европейски въпроси и международно сътрудничество към Общинския съвет във Варна.

На заседанието бе одобрено подписването на допълнително споразумение между общината и "В и К" за втората фаза на проекта във връзка с навлизането в новия програмен период 2014 - 20120 г. Нейното финансиране е в размер на 37 млн. лв. От тях 28,5 млн. лв. идват по линия на европейска програма, 1,8 млн. - от община Варна. Предвидени са и 6,6 млн. лв. за т.нар. недопустими разходи(различни видове данъци, които после се възстановяват от НАП).

Проектът за разширение и модернизация на ПСОВ "Златни пясъци" получи одобрение в края на май. Реализацията му ще стартира най-вероятно през ноември т.г. Тенденциите са с течение на годините капацитетът на пречиствателната станция да се увеличава, а качеството на отпадните води да се подобрява, стана ясно още на заседанието на комисията.


Източник: Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).