Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Студент от Икономическия със стипендия на фондация "Еврика"
Автор: Екип Varna24.bg 11:16 / 05.02.2016Коментари (0)1003
©
Церемония за връчване на сертификати за стипендии на Фондация "ЕВРИКА" се състоя вчера. Отличени са 47 студенти и ученици с изявени способности в науката и техниката от цялата страна.

Сред тях е и Антонио Хаджиколев от Икономически университет - Варна. Той е получил стипендия "Хуауей ИКТ" и е поканен да се включи в Международната програма за талантливи студенти Telecom Seeds For The Future.

Специални гости на церемонията бяха г-жа Цецка Цачева-председател на 43-то Народно събрание, иг-н Томислав Дончев - заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика, депутати, заместник министри, ректори на университети, учени и общественици.

"Искам да благодаря на Фондация "Еврика" за 26-годишните усилия да подпомага талантливи амбициозни млади хора с доказан интерес към науката. Резултатите са налице", заяви г-жа Цецка Цачева

"Искам да се обърна с благодарност и към представителите на "Хуауей Технолоджис", които също дават своя дан в това да се подпомагат доказани в своите резултати студенти и ученици. Това е ярък пример за добрите приятелски отношения между България и Китай и в присъствието на Негово превъзходителство посланика на Китай искам да заявя, че за нас, за българското общество, за държавниците, за политиците, е много важно образованието и науката да бъдат онази здрава основа, върху която да положим съвременния дневен ред и резултати на България."

Г-н Томислав Дончев обърна внимание, че от грижата ни за образованието, науката и иновациите днес зависи бъдещето ни след 10-15 години. "Ако ние искаме България след десетилетия да бъде по-напред, най-голямата, най-смислената, най-умната инвестиция е повече усилия в образованието и науката- посочи той и допълни, - най-големият капитал на България са чудесните млади хора, които са пред очите ми."

Вече двадесет и шест години Фондация "Еврика" предоставя стипендии на даровити и изявени в науката и техниката ученици и студенти. Те се определят чрез конкурси или са за получени медали в международните средношколски олимпиади по математика, информатика, физика, химия и биология. Стипендиите, присъдени чрез конкурс, носят имената на изтъкнати български учени и общественици с принос в развитието на българската и световна наука, техника и технологии - Джон Атанасов, акад. Никола Обрешков, акад. Георги Наджаков, акад. Методи Попов, акад. Дончо Костов, акад. Димитър Мишев, акад. Ангел Балевски, Кольо Фичето и акад. Евгени Матеев.

За втори път се присъждат специални стипендии "Хуауей ИКТ", за което фондацията е получила най-голямото си дарение за годината от мултинационалната компания "Хуауей Технолоджис".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: