Студент от Варна за извънредната ситуация: Колегите проявяват спокойствие и разум, готови сме да помагаме!

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
11:16 / 14.03.2020
11295
Сали Светославов, студент от ВСУ-Варна, популярен с множеството си благородни и полезни инициативи, сподели за Varna24.bg коментар относно извънредната ситуация заради коронавируса и реакцията на младите хора в морската столица. 

"Първата мярка, която беше взета е затваряне на училища и университети. Още когато започна да се коментира за Covid-19 очаквах да направят точно тази крачка. При положение, че в училищата и университети се събират много голям брой хора беше напълно логично да го направят. Помислих си за колегите, които са задочно обучение и как ще пътуват от различни локации на страната при ситуацията, в която се намираме. Освен, че се отмениха всички учебни занятия, се отмениха и важни за студентите държавни изпити, задължителни стажове, планирани грандиозни събития, тържества, и много други важни академични събития.

Забелязвам сред колегите от много университети спокойствие и разум. Има много информация, която трябва да се филтрира и да се осъзнава от обществото. На този етап виждам, че младите хора го правят и подбират какво да публикуват. За разлика от по-голямата част на обществото, младите хора не се паникьосаха и не се поддадоха на манипулации. Студенти от икономически специалности бяха едни от първите, които започнаха да коментират щетите, които вирусът ще нанесе на световната, европейската и националната икономика.

Студенти от специалностите по международни отношения забелязах, че наблягат на международното сътрудничество. Вчера, когато се обяви извънредното положение, някои колеги обсъдиха и ситуацията с ограничаването на правата на българските граждани и рамките на това положение.

Прави ми впечатление, че колегите от специалностите по медицина нямат обширен коментар по темата и не обсъждат свободно. Смятам, че се дължи на недостатъчната информация за вируса. Има нещо друго, което ми направи изключително добро впечатление е, че колегите следят информация на различни езици, като английски, италиански, френски и малко от тях на китайски, защото владеят съответните езици.

Това дава възможност да сме информирани много по-добре, което ме радва. С група колеги и приятели направихме група в социалната мрежа Facebook на тема "Информационна група Covid - 19" и моят призив беше "Първата ваксина срещу Covid - 19 е информацията". Продължавам да твърдя, че информацията е много важен инструмент за борба с вируса и малкото нещо, което можем да направим е да филтрираме многобройната информация. Винаги, като млади хора сме били доста активни и се надявам, че кръга от млади и дейни хора, в който попаднах е надеждата за борбата с всякакъв вид "вируси". Младите хора сме в България и сме до обществото. Готови сме да помогнем!", сподели Сали Светославов за Varna24.bg.

 

 


Виж коментарите (0)

Още по темата (14907):
22.04.2024 Без починали от коронавирус за последното денонощие
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Оправдаха Костадин Костадинов за заблуждаващо твърдение през пандемията
08.04.2024 Д-р Бацелова за коклюша: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие рискове
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).