Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Студент от Варна за извънредната ситуация: Колегите проявяват спокойствие и разум, готови сме да помагаме!
Автор: Пламена Николова 11:16 / 14.03.2020Коментари (0)11184
© Фейсбук
Сали Светославов, студент от ВСУ-Варна, популярен с множеството си благородни и полезни инициативи, сподели за Varna24.bg коментар относно извънредната ситуация заради коронавируса и реакцията на младите хора в морската столица. 

"Първата мярка, която беше взета е затваряне на училища и университети. Още когато започна да се коментира за Covid-19 очаквах да направят точно тази крачка. При положение, че в училищата и университети се събират много голям брой хора беше напълно логично да го направят. Помислих си за колегите, които са задочно обучение и как ще пътуват от различни локации на страната при ситуацията, в която се намираме. Освен, че се отмениха всички учебни занятия, се отмениха и важни за студентите държавни изпити, задължителни стажове, планирани грандиозни събития, тържества, и много други важни академични събития.

Забелязвам сред колегите от много университети спокойствие и разум. Има много информация, която трябва да се филтрира и да се осъзнава от обществото. На този етап виждам, че младите хора го правят и подбират какво да публикуват. За разлика от по-голямата част на обществото, младите хора не се паникьосаха и не се поддадоха на манипулации. Студенти от икономически специалности бяха едни от първите, които започнаха да коментират щетите, които вирусът ще нанесе на световната, европейската и националната икономика.

Студенти от специалностите по международни отношения забелязах, че наблягат на международното сътрудничество. Вчера, когато се обяви извънредното положение, някои колеги обсъдиха и ситуацията с ограничаването на правата на българските граждани и рамките на това положение.

Прави ми впечатление, че колегите от специалностите по медицина нямат обширен коментар по темата и не обсъждат свободно. Смятам, че се дължи на недостатъчната информация за вируса. Има нещо друго, което ми направи изключително добро впечатление е, че колегите следят информация на различни езици, като английски, италиански, френски и малко от тях на китайски, защото владеят съответните езици.

Това дава възможност да сме информирани много по-добре, което ме радва. С група колеги и приятели направихме група в социалната мрежа Facebook на тема "Информационна група Covid - 19" и моят призив беше "Първата ваксина срещу Covid - 19 е информацията". Продължавам да твърдя, че информацията е много важен инструмент за борба с вируса и малкото нещо, което можем да направим е да филтрираме многобройната информация. Винаги, като млади хора сме били доста активни и се надявам, че кръга от млади и дейни хора, в който попаднах е надеждата за борбата с всякакъв вид "вируси". Младите хора сме в България и сме до обществото. Готови сме да помогнем!", сподели Сали Светославов за Varna24.bg.

 

 




Още по темата: общо новини по темата: 14896
29.03.2024 »
28.03.2024 »
28.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
предишна страница [ 1/2483 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: