Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Студент във Варна спечели приза "Студент на годината“
Автор: Екип Varna24.bg 11:47 / 17.12.2016Коментари (0)2000
©
Бивши и настоящи студенти от
МУ "Проф.д-р Параскев Стоянов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
За десета поредна година на официална церемония, състояла се вчера, Националното представителство на студентските съвети (НПСС) отличи най-изявените студенти на България. Големият национален приз обяви председателят на НПСС, Яна Вангелова. Тя връчи "Награда на студентската общност за организиране на най-мащабната студентска инициатива" на Дойчин Николов, студент в специалност "Медицина" в Медицински университет - Варна. 

Ето какво сподели той след получаването на приза:

- Здравей, Дойчин. Първо честито за наградата. Разкажи ни повече за себе си, какво учиш, с какво се занимаваш като активен студент?

- Здравейте и благодаря. Аз съм на 24 години от град Бургас и в момента съм стажант-лекар, последна година от образованието си. Още от ученик съм бил активен и съм желал да бъда в помощ на обществото. Именно в тази връзка избрах и медицината за своя специалност и бъдещо кариерно развитие. Като активен студент съм се занимавал с доста инициативи, с които винаги съм се старал да допринасям за развитието на обществото - спортни мероприятия, благотворителни акции, участвал съм в организацията на редица културно-масови събития и един рекорд на Гинес.

- Какво означава за теб тази престижна награда?

- За мен тази престижна награда означава едно огромно признание, но не само в личностен план, защото този успех аз не възприемам като индивидуален. Напротив, той е колективен. Това е успех на младите хора, успех на Медицински университет - Варна, защото тук се вижда тенденцията да се инвестира в младите хора, за да не се насочат към Терминал 2, а да останат тук, в България. Именно в тази връзка посветих наградата си на моята Алма матер - Медицински университет - Варна.

- Какви според теб са основните ти заслуги за получаване на наградата?

- Като активен студент и представляващ студентското самоуправление в МУ-Варна винаги съм се стремял да поддържам мотото на нашия Студентски съвет, а именно - "Дела трябват, а не думи". Делата винаги си били основният двигател на прогреса. С тази идеология съм се опитвал да "заразя" своите колеги и да придам емоцията, тръпката във вършенето на такъв вид дейност, защото ние сме бъдещето на здравеопазването на България и като бъдещи здравни работници трябва да показваме добрия пример на хората. В тази връзка трябва да се спомене, че от това, което ние правим, зависят и следващите ни постъпки и е много важно те да бъдат правилно разбрани и асимилирани от самото общество. Аз смятам, че дадох своя пример и силно се надявам през годините той да бъде запомнен, последван и най-искрено желая да бъдат надградени и колегите от новия екип на Студентски съвет.

- Кои са каузите, от които си бил част и към които си бил най-съпричастен?

- Каузите са наистина много - обширни и с различна тематика. Това, което ме е карало да бъда съпричастен към всички тях без изключения, е да давам всичко от себе си, независимо от крайния резултат. Така човек предава своя заряд, своя мотив и когато той бъде възприет от екипа, с който работи, нещата се получават. Това за мен е начинът, по който всички заедно успяваме да дерзаем на принципа на авиаторите: Само напред и нагоре! Определено има един точен момент, които ще запомня завинаги! Това беше на 23 април тази година, когато чух съдията от световните рекорди на Гинес, Джак Брокбенк, да изрича на микрофона "Medical University of Varna, people of Varna, you are officially amazing! " Тогава бях на седмото небе от радост, защото рекордът на Гинес за най-дълга ДНК верига, който подобрихме беше една огромна инициатива с огромно послание към обществото - че ние младите можем да се обединяваме и силата в нас! Моето мнение, е че се получи страхотно!

- Какво ти даде Медицински университет- Варна?

- Като студент в Медицински университет- Варна аз винаги съм бил изключително горд и съм го показвал при всяка една възможност. За мен МУ- Варна ми даде всичко - като се започне от качественото образование, което продължава да ми дава и преминем през основни уроци за живота, за това как един човек трябва да се бори, трябва да отстоява своите виждания, чрез реализацията на идеите си. Примерът, който съм видял от Ръководството и преподавателите ни е правилният пример, който аз възприемам, защото винаги съм бил човек на идеите. Винаги съм бил на принципа, че ако започнем дискусия с даден човек и аз имам една идея и той има една идея - ние имаме две идеи, трябва да ги разменим, за да осъществим нещо по-добро, по-значимо. Ние сме двама човека и всеки от нас вече има по две идеи. Това виждам тук, в МУ-Варна, което за мен е изключително важно, заедно с отдадеността и професионализма на всички работещи в тази институция.

- Кои са факторите за това, един студент да бъде успешен?

- За да бъде успешен, най-важното е да е здрав- психически и физически, да се съхрани като личност, да надгради това, което е получил от семейството си и през ученическите си години и да се старае максимално да го развие. Човек трябва да е отдаден на обучителния процес, защото професията ни е изключително тежка и отговорна. От друга страна университетът предоставя изключително много възможности и стига студентът да осъзнае, че е на правилното място започва да граби с пълни шепи, така беше поне с мен. За да постигне успех е важно студентът да бъде деен, да инвестира по правилен начин времето си, защото именно времето е този ресурс, който няма как да върнем. С усмивка, смело мога да я заявя, че когато аз учех първите си уроци в изграждането ми като студентски лидер от д-р Борис Андонов, той ми беше казал така - "Няма разпиляно време, има неправилно организирано време". Тоест, организацията на времето е този процес, който може би е ключът към всеки един успех - колективен и индивидуален такъв.

- В България ли смяташ да се реализираш и коя е специалността, която си избрал?

- Категорично съм избрал България за свое последващо професионално развитие. Тук аз виждам стимул да се развивам и да работя. Специалността, която съм избрал е образна диагностика. Винаги съм бил почитател на работата в екип и затова възприемам образната диагностика като междинно звено, част от големия мултидисциплинарен екип на една болница. Лечебно-диагностичния процес при повечето пациенти е доста дълъг и той преминава през това междинно звено, което дава конкретната визуална информация за това, какво се случва с дадения пациент. Определeно съм изключително ентусиазиран и впечатлен и от екипа, от който имам възможността да се уча и да работя в клиника към университетската болница "Света Марина".

- Какво ти предстои оттук-нататък?

- Следващата стъпка, която ми предстои е да се дипломирам. През тази година съм се отдал изцяло на професионалното си развитие като стажант-лекар, на това да доизградя и доусъвършенствам качествата си, за да изляза конкурентноспособен на трудовия пазар след една година. Разбира се, винаги съм откликвал и ще продължавам да откликвам, ако студентските активисти имат нужда да бъда в техен плюс.

- На кого си благодарен?

- На всички! Силно се надявам да не изпусна някой, а ако го направя не е умишлено! На първо място искам да изкажа благодарност на ректора проф. Красимир Иванов и ръководството на МУ-Варна за отделеното време и за това, че ежедневно полагат грижи за нас като студенти. Те направиха инвестиция в нас и като екип, за може ние студентите на МУ-Варна да постигаме успехи във всяко поприще. Искам да благодаря и на администрацията, за това, че те също са съпричастни с нашите дерзания във всеки един момент- без значение дали е в работно или неработно време. Благодаря на д-р Борис Андонов, на новия председател на Студентски съвет Тургай Калинов, на ръководството си и на екипите на Студентски съвет и студентските асоциации към МУ-Варна, на тези невероятни активни и млади студенти, които инвестират всяка една своя секунда в каузите и в проблемите на студентите, защото за тях почивен ден няма. Изказвам дълбока благодарност и към екипа на Националното представителство на студентските съвети на Република България в лицето на г-жа Яна Вангелова, за дългогодишна работа, доверие и оказана чест! Не на последно място искам да благодаря на своето семейство, половинката си и всички близки приятели и колеги, които продължават да бъдат покрай мен и да ме обграждат с най-топли чувства. Благодарения Ви и за търпението, защото именно, заради Вас аз вървя в правилната посока.

- Какво пожелаваш на теб и твоите колеги за идната година?

- Пожелавам на всички ни да сме здрави. Това е основното, за да може човек да извървява своя житейски път. Весело посрещане на коледните и новогодишните празници край семейното огнище. Винаги новата година е била моментът за равносметка. Нека всеки индивидуално да помисли за това какво е извършил и за това какво може да промени в положителна насока, защото ако човек не се старае да променя, то значи няма да има прогрес, а прогресът в съвремието, в което живеем е изключително важен. Пожелавам тази нова година да бъде по-успешна от старата. Пожелавам да бъдете здрави и всички заедно да се постараем да бъдем по-добри хора.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: