Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Студенти дизайнери показаха изложба на осветителни тела във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:26 / 08.04.2016Коментари (0)922
© Черно море
Две младежки изложби бяха показани във Варна. Едната е на студенти по индустриален дизайн от Техническия университет, а другата е с фотографии на младежи от клуб "Фото- и кинотехнологии". 

Изложбата на студентите по индустриален дизайн показа 20 проекта, 17 от които на осветителни тела. Две от тях бяха изработени от дърво. 

"Проектите на младежите са надраснали учебната задача и имат съвсем реално приложение в практиката. Всеки творец се радва, когато сам изработи нещо с ръцете си и след това го подари на любим човек или си го занесе вкъщи. Смятам, че задачата беше провокация за младежите и те се справиха успешно", подчерта Кремена Цанкова, преподавател в катедрата по индустриален дизайн в Техническия университет.

 

"Всяка година благодаря на съдбата, че ни изпраща точно такива студенти - креативни, трудолюбиви и амбициозни, подчерта проф. Пламен Братанов, ръководител на катедрата по индустриален дизайн.

"Произведенията ви показват, че тази специалност в нашия университет излъчва кадри, които са полезни с дейността си за града и региона", обърна се към младежите ректорът на ТУ - Варна, доц. д-р инж. Росен Василев.

"Винаги съм искала да се занимавам с дизайн и когато разбрах, че в ТУ има такава специалност, не се поколебах какво да уча. Интересно е, защото специалността ни развива в доста сфери, с обширен обхват е и всеки може да си избере накъде да се насочи. Много се надявам да имам възможност за развитие в сферата на интериорния дизайн, но продуктовият дизайн също ми е приоритет. Ще се включа в доста конкурси, които предстоят през годината и, дай Боже, на One Design Week, който е един от най-големите в България" , разказа третокурсничката Пенка Неделчева . 

Пенка се включи в изложбата с проекта RINGS. "Той е вдъхновен от ринговете на планетите. Проектирането ми отне доста повече време, отколкото самата изработка, с която се справих за два-три дни", допълни Пенка. Тя е един от авторите, който се включи и във фотоизложбата на младежи от клуб "Фото- и кинотехнологии".

Събитията са в контекста на Варна - Европейска младежка столица 2017.

"Варна винаги е била град на младите, най-малкото заради университетите, с които разполага. Хубаво е ние да се стремим градът да става известен с нашите постижения", коментира още Пенка Неделчева.



Източник: Черно море








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Газови доставки
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: