Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Студенти на ИУ-Варна влизат в затвора по проект "Младите и правосъдието“
Автор: Екип Varna24.bg 09:07 / 05.10.2016Коментари (0)1681
©
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Студентите, изучаващи правни дисциплини в Икономически университет- Варна, ще участват в общ проект на Катедра "Правни науки" на ИУ-Варна и Окръжен съд - Варна (ВОС) под мотото "Младите и правосъдието".

Месец преди началото на зимния семестър на академичната 2016/2017 г. бе подписан договор между ИУ-Варна и ВОС за съвместни дейности, които да повишат правната култура и познания на студентите. Катедра "Правни науки" планира редица инициативи, които обединяват теория и практика в областта на правото. Студентите, които изучават правни дисциплини още от първи курс, ще имат възможност да присъстват на съдебни заседания в Окръжен съд - Варна, да следят различните типове дела през семестъра и да ги обсъждат с ръководител на семинарните занятия по правни дисциплини. Преките впечатления от работата на съда ще бъдат поводи за дебати по юридически теми, които ще провокират студентите и за научни разработки. Ще им бъде дадена възможност за изготвянето на доклад в секция "Правни науки" и участие в преглед на студентско научно творчество по тема, свързана с разглежданите съдебни дела.

В рамките на проекта студентите ще се срещат с окръжни съдии, с които ще разискват правни теми от обществен интерес. Предвидени са посещения на Окръжен съд Варна с цел запознаване с работата на съдебната администрация. Студентите, които проявяват интерес към медиацията като извънсъдебен способ за разрешаване на конфликти, ще се срещнат с медиаторите от Центъра по медиация към района на Окръжен съд - Варна, по повод първата годишнина от неговото създаване.

Катедра "Правни науки" на Икономически университет - Варна е постигнала договореност и с ръководството на Затвор - Варна. Студентите ще се запознаят отблизо с условията в местата за лишаване от свобода и държавната политика, свързана с изпълнението на наказанията.В рамките на проекта е предвидена и среща с варненски адвокати.

Целта на всички активности по проекта "Младите и правосъдието" е по-добро познаване на съдебната система и българското законодателство, като правната грамотност, получена в студентските години, ще бъде добра основа за бъдещата професионална реализация на студентите от Икономически университет - Варна.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: