Студенти от ИУ-Варна се срещнаха с областния управител

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:48 / 15.03.2024
1378
Студенти от ИУ – Варна, изучаващи "Съдебна администрация“ към катедра "Правни науки“ бяха поредните участници в образователната инициатива, на Областна администрация – Варна – "Открито за държавната администрация“.

Нестандартен, но пък практически насочен и любопитен, беше начинът, по който областният управител професор Андрияна Андреева, двамата заместник областни управители и представители на двете ключови за администрацията дирекции представиха работата на институцията.

Младите хора съпреживяха отново тревожните дни на двата урагана "Фредерик“ и "Марко“ от миналата година, но пък научиха каква е била ролята на екипа на областния управител в цялостната координация и взаимодействие между институциите в региона, компетентни да работят в тежки условия. Разбраха защо е важно участието на Областна администрация при решаването на проблемите на рибарите и рибарската общност във Варна.

В отговор на възникналите в хода на срещата въпроси, студентите научиха каква е ролята на държавното управление в дейността на всички 12 общини от територията на област Варна, как се следи за законосъобразните действия на общинските администрации, как се подпомага взаимодействието и сътрудничеството между общините в области като здравеопазване, социално дело, транспортната свързаност и образованието.

Екипът на Областна администрация за пореден път беше удовлетворен от интереса към работата на държавната администрация и разбирането на младите хора. Приехме с благодарност и специалния подарък от Доц. д-р Дарина Димитрова – монографията "Областният управител като представител на централната изпълнителна власт“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).