Студенти от ВСУ "Черноризец Храбър" ще учат в един от най-престижните университети в Норвегия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:41 / 20.09.2019
1959
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Студенти от първия випуск на специалност "Международен бизнес“, които завършват трети курс през учебната 2019 / 2020 г., ще продължат образованието си в BI Norwegian Business School – един от най-престижните университети в Норвегия и Европейския съюз, с който ВСУ "Черноризец Храбър“ има партньорски отношения. Те ще бъдат първите, които през следващата година ще заминат за Осло и при успешно представяне на изпитите, ще получат дипломи и от двата университета. Обучението е на базата на договор, подписан през 2017 г. между Варненския свободен университет и BI Norwegian Business School. BI е единственото бизнес училище в Норвегия с три престижни международни акредитации. В световен мащаб по-малко от 1% от бизнес училищата са с подобна акредитация, наречена "Тройна корона“. През март т.г. Варненският свободен университет получи най-високата си акредитационна оценка от Националната агенция за оценяване и акредитация към Министерски съвет – 9,21 (по десетобалната система), която го изведе на първо място сред частните университети в България.

Студентите в специалност "Международен бизнес“ са от България, САЩ, Великобритания, Украйна и Турция. Те са с отличен успех от обучението си във ВСУ "Черноризец Храбър“ и владеят отлично английски език. В норвежката столица ще продължат обучението си в IV курс по специалност "Финанси“. През първите три години във Варненския свободен университет бъдещите експерти изучават дисциплини в сферата на международната търговия, финанси, банкови транзакции на международните пазари, финансова отчетност, банково дело, международен маркетинг и др. Учебната програма е съобразена с потребностите на бизнеса и разработена на базата на международния опит в областта на икономиката и европейското законодателство. Лекциите се водят от топ преподаватели на ВСУ "Черноризец Храбър“ и експерти от практиката в сферата на предприемачеството и инвестициите. Част от обучението e в среда, разработена за стартиране и развитие на собствен бизнес и управление на инвестиционни проекти.

Получаването на две европейски дипломи е силно конкурентно предимство за студентите на Варненския свободен университет – гаранция за успешна реализация в България и чужбина.

Приемът за учебната 2019 / 2020 г. в съвместната програма с BI Norwegian Business School продължава във ВСУ "Черноризец Храбър“ до 30 септември 2019. За програмата може да се кандидатства и в рамките на летния прием.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).