Студенти от Варна с уникална идея: Баби ще плетат топли дрехи за деца в нужда

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
10:18 / 11.07.2019
2991
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Студенти от Варна имат уникална идея, която ще осмисли времето на възрастните хора от пенсионерските клубове в града и ще ги накара да се почувстват отново значими и полезни, научи Varna24.bg.

Идеята е вече споделена в няколко от пенсионерските клубове при среща вчера, на която младежите са раздали книги на възрастните хора, за да имат забавления за лятото. 

За инициативата съобщи за медията ни Сали Светославов, член на студентския съвет към ВСУ "Ч. Храбър". Младежът с добро сърце не веднъж сме представяли с благородните му инициативи и добри идеи, в които успява да увлече приятели и състуденти. Една от тях е инициативата да помогнат на възрастните хора да се справят с ало-измамниците, за която бяха наградени от кмета на града Иван Портних и директора на ОД МВР Даниел Пашов. Награда получиха младите хора и за проекта "Къщички за книги" във всяко училище. 

Ето какво разказа Сали Светославово за медията ни:

"През пролетта ходихме при възрастни хора в пенсионерските клубове да им разкажем за ало-измамниците съвместно с ОД на МВР. Тогава аз им споделих за къщичките за книги и им обещах да донеса книги, защото искаха. След като една седмица предварително уговорих среща в клубовете поканих и колегите Сашо и Доротея да се включат и вчера бяхме в 4-те клуба "Надежда", "Галата", "Хан Аспарух" и "Джанавара". Възрастните хора си спомниха за нас и бяхме посрещнати много топло и гостоприемно. Дори тропнахме хорце заедно.

Разгледахме книгите и обсъдихме какъв жанр са. В единия клуб даже си ги размениха и уговориха срока за връщане на книгите в клуба. Говорихме за ало-измамниците и стана ясно, че след нашите разговори не са имали обаждания от бандитите. После им споделих за една благотворителна кампанията, която искам да организирам и може би ще бъде съвместно с ВСУ отново. Тя ще се казва "Бабите плетат за децата". На есен ще започне голямото зимно плетене за деца в нужда. По такъв начин ще привлечем вниманието на обществото към тези деца и най-вече стремим да постигнем добра връзка между поколенията. Смятам, че тази инициатива ще накара възрастните хора да се почувстват отново значими и полезни, а ние винаги има какво да научим от тях с благодарност за грижите, които са дали на деца и внуци", каза Сали Светославово.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).