Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Студентка на Варненския свободен университет създаде рокля, която "говори“ за изкуство и дизайн
Автор: Пламена Николова 16:35 / 19.11.2019Коментари (0)2221
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Десислава Веселинова – четвъртокурсничка в специалност "Мода и мениджмънт в модата“ на Варненския свободен университет, създаде рокля, която разказва истории. В нея младата дизайнерка е вплела по неповторим начин послания от социалните мрежи и модата. Моделът – произведение на изкуството, бе представен на ревю по време на изложението за текстил и мода "TexTailor Expo“ в Пловдив и веднага се превърна в хит сред модните среди и може да стане част от визията за следващото издание на форума.

 "Днес младите хора се изразяват в социалните мрежи. Като дизайнер и творец, реших, че моя визитка ще бъдат дрехите, които създавам. Ето защо силуетът на роклята е асиметричен, неограничаващ, несъвършен – с външни тропоски, с ципове и работни чертежи. Показва, че за красотата не е нужно съвършенство. Такива са и над 40-те послания по нея - някои смешни, други тъжни, а трети - провокиращи“, сподели Деси, която от 2016 г. развива собственият си моден бранд "Азария“. "Обучението във Варненския свободен университет ми помогна да се срещна с подобни на мен хора. Научих много и се уверих, че пътят, който съм избрала е правилен“, допълни още студентката.

В модното ревю, съпътстващо "TexTailor Expo“, със свои модели се представиха  студентите Росица Георгиева и Стела Димитрова, които също предизвикаха овациите на публиката. Моделите на дипломантката Стела Димитрова участваха и в интерактивната бяла експозиция в ревю-зоната на Панаирната палата. На щанда на Варненски свободен университет бяха представени облекла на студенти от специалностите "Моден дизайн“ и "Мода и мениджмънт в модата“, вдъхновени от Шанел и изработени чрез редизайн на изделия от Деним. Младите дизайнери от катедра "Изкуства“ участваха в семинари за модни тенденции, маркетинг и рекламата и в работилниците на известния дизайнер Иван Донев.

Доц. д-р Капка Манасиева, ръководител на катедра "Изкуства“ във ВСУ "Черноризец Храбър“, представи магистърската програма "Дизайнерски практики в модната индустрия“, която се фокусира върху подготовката на кадри за глобалната модна индустрия и трите най-изявени тенденции в развитието й: "Моделиране на облекло“, "Устойчива мода“  и  "Стайлинг  и концепции“.

Варненският свободен университет "Черноризец Храбър“ и специалност "Моден дизайн“ отново защитиха качеството на образованието по моден дизайн в България, сподели доц. Манасиева. Тя добави още, че второто издание на изложението за текстил и мода е преминало на световно ниво.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: