Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Събарят незаконна постройка в частното училище "Малкия принц"
Автор: Екип Varna24.bg 17:50 / 24.09.2010Коментари (0)850
© Varna24.bg
Незаконната присторойка в частното училище "Малкият принц" във Варна трябва да бъде съборена. Това стана ясно от решение на общинските съветници от комисията по архитектура, които задължиха кмета да действа по законосъобразност.

Търъгът за общинският имот, върху който е училището, е провален. Причината е несъответствие между застроените площи по документи и фактическата обстановка, обясни по време на заседанието председателят на комисията Владимир Тонев от "Нашият град". По негови данни, застроената площ е с около 300 квадрата повече.

Още при предходна проверка от общинската администрация констатираха, че вътрешният английски двор в училището е закрит и се ползва като актова зала, а другата част от него като физкултурен салон. Върху топлата връзка пък е изграден втори етаж, използван като учебни зали. Документи за извършено преустройство обаче няма. Поради тази причина и кметът поиска становище от съветниците за по-нататъчно действие на администрацията.

Първоначално местните депутатип дискутираха възможността да започне нов търг, като предварително е ясно, че иотът е с тежест. За целта трябва да се отмени старото решение на ОбС, предложи Владимир Тонев. Той каза още, че справка в РДНСК показва, че пристройките не могат да бъдат узаконени. Новият собственик да прави с тях каквото поиска, коментира съветникът.

Идеята му обаче не бе приета от колегите му. По думите на Красимир Маринов от "Отечество" е редно да се задължи кмета да действа съгласно закона, което ще рече да се събори пристройката и тогава да стартира нов конкурс. Тезата му бе подкрепена и от съветника от ДСБ Стелиян Севастиянов.

Кой носи отговорност, ако нещо се случи с дете в незаконнота пристройка в училището, която се ползва като физкултурен салон, пък попита съветникът от ГЛАС Пламен Андреев. Ако стане проблем, ще излезе, че ние само си прехвърляме топката, каза и Иван Луков от ГЕРБ. В крайна сметка местните депутати решиха, да задължат градоначалника да действа по законосъобразност.

Източник: Днес +









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
Конфликт Израел-Газа
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: