Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Събарят опасни постройки в МБАЛ "Св. Анна", вдигат музей и заведение на тяхно място
Автор: Пламена Николова 15:56 / 04.09.2019Коментари (2)7697
Музей ще побере историята на варненския "Пирогов", който навършва 140 години от своето създаване. Той ще бъде изграден на мястото на стари и опасни постройки в двора на МБАЛ "Св. Анна", които до дни ще бъдат съборени, сподели за Varna24.bg директорът на болничното заведение д-р Красимир Петров.

Проектът предвижда на мястото на старата морга и два изтърбушени склада в двора на болницата да изникне интересен архитектурен комплекс. Той ще приюти не само музейна експозиция за историята на здравното заведение, но и заведение от типа на ирландски пъб, както и място за отдих на персонала на болницата. 

Решението дошло след зачестилите случаи, при които клошари използвали за подслон и тоалетна изоставените постройки. Зачестили и опитите за кражби, сподели д-р Петров. 

Идеята е в синхрон с упоритата работа по обновяването на болницата, където бяха ремонтирани и модернизирани на 90% отделенията, които работят с пациенти, както и тези, които не работят с пациенти. С нова визия и апаратура са реанимацията, АГ-отделението, неврохирургията и др. В двора на болницата бе изграден чудесен кът за отдих с малък параклис, където пациенти и близките им могат да останат насаме със себе си и молитвите си за здраве. 

"Модернизацията върви от две години, като целта е болницата да бъде преведена в тон с изискванията и очакванията, които имат пациентите от подобен тип здравни заведения. След ремонта на почти всички отделения, започваме да обръщаме по-голямо внимание на общите части , в това число асансьори, площадки, дворното пространство, фасадите.  Предстои обновяване на цялата фасада на хирургичния блок, включително и на покривната конструкция. В района на складовете и другите стари и опасни постройки е разположена най-старата сграда в болницата, поне по документи. Там се помещаваше патоанатомията, но успахме в рамките на два месеца да я пребазираме на място с много по-добри условия. След събарянето на старите постройки ще се запази зеленината, а най-старата сграда ще бъде реставрирана. Събарянето на старите сгради ще стане за сметка на фирмите, които ще използват материалите, които ще останат след събарянето. След това ще имаме тежката задача да скрием по някакъв начин тръбите на парното, които минават през болницата и я загрозяват", обясни д-р Петров.

Какво още каза шефът на болницата вижте във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.09.2019 г.
0
 
 
Той да започне да ремонтира отделенията,че е такава кочина да те е гнус да погледнеш ,а не да се лекуваш.Общи тоалетни,липса на бани най-елементарното почистване и смяна на обзавеждането е повече от препоръчително,а мизерията да я събарят и да направят кът за отдих .
Aнонимен
на 04.09.2019 г.
0
 
 
Почистете си двора, ремонтирайте тоалетните, събирайте разделно отпадъците. МБАЛ Св. Ана прилича на кочина. Директорът може да обича ирландско, но как да седна да пия в тая мизерия?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лоша инфраструктура във Варна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: