Събират храна и дрехи за варненските бездомници от приюта

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:05 / 09.02.2016
665
Група варненски ентусиасти събират дрехи и други необходими вещи за бездомниците от приюта СУПЦ "Анастасия д-р Железкова"във Варна. 

Ето и тяхното послание във фейсбук:

"Скъпи приятели, бездомните хора настанени в приюта във Варна бедстват. Посетихме мястото и с очите си видяхме трагедията която преживяват на 100 човека в Морската ни столица. 

Хората се нуждаят спешно от храна готова за консумация, тъй като там не разполагат с кухня. Това включва консерви, хляб, закуски, кашкавал и т.н. Има нужда и от дрехи мъжки, всякакви размери и обувки, също от кърпи, одяла, чаршафи, метли, кофи, хигиенни материали. 

Най-спешното обаче е храната! Управителят на приюта каза, че ако има и камъни биха яли хората там.

В голямата си част бездомните са без образование и ценз, въпреки че се намират и такива със средно образование. Има хора, страдащи от алкохолизъм, умствена изостаналост и други психически заболявания.

Хората там са крайно нуждаещи се, без близки и роднини, без документи за самоличност, без здравни осигуровки и доходи. Осигурено е по едно ядене дневно само за около 30 души, останалите над 100 гладуват! Сериозен проблем за тях е липсата на здравни осигуровки.

Можете да донесет храната и другите помощи или в Мол Варна, тази събота на Фермерския пазар между 11 ч и 16 ч, или направо да се свържете с Управителя на приюта Енчев и на място да ги занесете. Телефона му е 0882568932.

Повече информация, можете да получите и от мен Никола Куташки на телефон 0897538843.

Нека за пореден път отворим сърцата си и да помогнем на тези наши братя и сестри в крайна нужда! Нека дадем време, нещо хубаво да се случи в живота им!"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна на второ място по заплати в страната
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).