Събират стара хартия във Варна в подкрепа на благородна кауза

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:30 / 21.10.2020
2177
На 24 и 25 октомври (събота и неделя), от 10:00 до 17:00, на ул. "Братя Бъкстон" N.15 (в близост до ОУ "Стефан Караджа") Интеракт клуб Варна и Гората бг организират събитие, в което всеки може да се вслючи като дари стара и ненужна хартия, вестници, тетрадки и кашони.

Тя ще бъде закупена и рециклирана от фирма Елбимекс ООД, като сумата, събрана от проекта, ще бъде дарена на Гората бг, която до момента, с помоща на доброволци, е успяла да закупи и засади милион нови дръвчета в цялата страна.

"Интеракт е програма на Ротари Интернешънъл за младежи между 14 и 18 години. Интеракт клубовете са младежки програми на Ротари клубовете. Основните цели на младежката програма Интеракт е изграждане на млади лидери, възпитаване младото поколение на съпричастност към проблемите на различните общности, осъществяването на проекти в сферите на здравеопазването, грамотността, осигуряването на чиста питейна вода, социално и икономическо развитие и мир по света. 

Със събитието целим да помогнем на община Варна, като дишаме по-чист въздух и се надяваме подобни инициативи да продължат и в други части на България! Съществено важно за нас е да мотивираме повече жители на страна да се грижат за околната среда!", посочват от организацията.

За повече информация прилагам връзка към страницата на събитието: https://fb.me/e/1bQUyYwct

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).