Съборените къщи в "Максуда" са над 200, част от тях заради новия бул. "Левски"

Автор: Пламена Николова
Коментари (6)
14:48 / 20.11.2018
15069
Продължава разчистването на ромския квартал "Максуда" във Варна. На този етап се премахват предимно къщи, които влизат в обхвата на новият булевард "Левски". Ето какво сподели за Varna24.bg кметът на Варна Иван Портних по този повод и във връзка с въпрос в рубриката "Попитай кмета" кога ще бъде премахната "язвата Максуда":

"В последните години са съборени около 200 постройки, този процес ще продължи и за напред. Събарянето не е само във връзка с изграждането на новия бул. "Левски", макар че има доста постройки, които попадат в трасето му. Що се отнася до отчуждителните процедури по основното трасе на булеварда там вече всички въпроси са изчистени и вече се работи активно по преместването на подземни комуникации в тези участъци и съответно след това изграждане на основните и помощните пътни платна", каза кметът.  

Стана ясно още, че във връзка с изграждането на новата част на бул. "Левски“ и изграждане на връзка с ул. "Девня“, само през 2018 година от ската над Франга дере в "Максуда" са премахнати повече от 20 сгради. Те са били изградени в общински имоти. За обектите не са установени данни за собственост, обясниха от община Варна. Голяма част от постройките са били застрашени от самосрутване и опасни за обитаване.

Заради булевард "Левски“ кампанията по разчистване на Максуда от незаконни постройки започна миналата есен, когато няколко десетки обекта бяха премахнати. Поетапно бе почиствано и огромното незаконно сметище в дерето, откъдето бяха изхвърлени над 30 000 тона боклуци, трупани с десетилетия.

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (6)

Още по темата (4):
19.11.2018 Кметът: Изкуствено напрежение провали хубави проекти в "Чайка", "Левски" и "Кайсиева градина"
16.11.2018 Кметът обясни кога ще е готов бул. "Левски" и кое наложи започването на много ремонти наведнъж
15.11.2018 Кметът за Varna24.bg: Предстои реализирането на 13 проекта, с които Варна ще стане още по-привлекателно място за живеене
03.10.2018 Попитай кмета!
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).