Събраха необходимите средства за реконструкцията на църковния храм „Св. Николай Чудотворец”

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:42 / 18.11.2009
924
Църковното настоятелство на храма „Св. Николай Чудотворец" във Варна успя чрез благотворителна кампания да събере необходимите средства за реконструкцията на християнския дом. Отец Василий Шаган, член на църковното настоятелство на храма, заяви, че инициативата за набиране на средства, е всеки чрез дарението си да се почувства значим в обществото. Отец Шаган допълни, че покойният патриарх Павле също е бил основоположник на подобна благотворителна инициатива. „Храм „Св. Николай Чудотворец" е на варненци. Той изпълнява най-хуманната цел да приеме уединението на хората", каза отец Шаган. Той добави, че инициативата за набиране на средства за реконструкция и реставрация на християнски дом, е получила благословията на Варненския и Великопреславски митрополит д-р Кирил. Инициативата е започнала преди два месеца и ще остане отворена известно време, тъй като са необходими още средства. Най-належащо е да се подмени вентилационната система и заключващият механизъм на порталната врата на храма. Освен това много фирми в града са обещали да съдействат с материална подкрепа за осъществяването на целта. През следващата година храм „Св. Николай Чудотворец" ще отбележи 145 години от основаването си и църковното настоятелство иска след реконструкцията, той да има приличен вид. Отец Василий Шаган благодари и на варненските медии, които са помогнали за популяризирането на благотворителната кампания.

Във Варна утре в 17.00 часа ще бъде открита изложба, в която е включен фоторазказ за светите места. Автор на по-голямата част от фотосите е д-р Албена Симеонова. Текстовата част към изложбата е изработената от Емилия Бойчева.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).