Съчетават шума на морските вълни с джаз импровизации

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:58 / 10.09.2014
457
С музикален спектакъл на открито "Реверберации 2", школата по изкуства "Дедал" - Варна ще закрие лятната си програма за обучение по ударни инструменти. На 13 септември от 18.30 часа, пространството около яхт-клуб "Кап. Георги Георгиев" отново ще съчетае шума на морските вълни с джаз импровизации и екзотични ритми.

На плочата край Морска гара - Варна малки и големи музиканти от перкусионната школа на "Дедал" ще свирят заедно за удоволствие и ще предложат на публиката нова серия джаз и авторски творби. Концертът ще прерасне в джем сешън. Сцената ще бъде отворена за всички, които искат да посвирят заедно с музикантите.

Началото на летните курсове по перкусии беше дадено на 1-ви юли. През ваканцията възпитаниците на школата изучаваха ритмични групи от различни части на света, изследваха взаимодействието между ритъм и цвят, овладяваха тънкостите при свирене в дует, трио или ансамбъл, имаха възможност да се запознаят с екзотични ударни музикални инструменти Бразилия, Африка и Индия и да посвирят на тях.

През новата учебна година редовните заниманията в школата по ударни инструменти ще продължат в 2 възрастови групи - от 8 до 14 г. и от 15 до 25 години. Обявени са общо 20 места. Записванията за перкусионните курсове, както и за всички останали школи в "Дедал" започват от днес и ще продължат до 20 септември включително.

Арт-проектът "Реверберации" на школа "Дедал" се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна и програмата "Младежки проекти 2014" и е в подкрепа на кандидатурата на Варна за европейска младежка столица през 2017 г. Школа "Дедал" съществува с финансовата стабилност на фондация "Америка за България".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци трябва да знаят, че тази улица ще бъде затворена за опре...
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).