Съдии от Административен съд – Варна изнасят лекции пред студенти от ИУ – Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:35 / 30.03.2022
1078
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
"Измененията в ЗАНН през погледа на съдията от първоинстанционния съд“ е темата на лекцията, която изнесе днес чрез видео връзка съдия Валентин Пушевски пред студенти от Икономически университет – Варна, съобщиха от пресслужбата на Административен съд-Варна.

В своето изложение съдия Пушевски се спря по-подробно на промените в Закона за административните нарушения и наказания (ЗАНН), влезли в сила от 23 декември 2021 г., като постави акцент на сроковете за обжалване на наказателните постановления и разясни, през погледа на първоинстанционен съдия, процеса на събиране на доказателства / гласни, писмени, експертизи / за изясняване на делото.

Лекцията на съдия Пушевски е първата от серията лекции, които ще изнесат съдии от Административен съд - Варна пред студенти от ИУ-Варна. Лекциите са под надслов “15 години правораздаване по АПК“ и са част от събитията, посветени на 15-годишнината от създаването на Административен съд – Варна. На 8, 15 и 29 април предстоят да бъдат изнесени лекции от съдия Янка Ганчева, съдия Елена Янакиева – председател на Административен съд – Варна и съдия Таня Димитрова. До края на годината лектори пред студентите от Икономически университет – Варна ще бъдат и съдиите – Веселина Чолакова, Дарина Рачева, Марияна Ширванян, както и ръководителят на "Съдебна администрация“ – Деница Станкова.

Съдия Валентин Пушевски беше командирован в Административен съд – Варна за повече от година до 15 февруари 2022 г. и сега е отново част от съдийския състав на Районен съд – Варна. Опитът му като първоинстанционен съдия и като съдия в административен съд бе незаменим фактор за интересната, богата и аналитично поднесена лекция.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).