Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Съдия Даниела Костова от днес е в редиците на Апелативен съд - Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:15 / 15.10.2019Коментари (0)7013
©
С решение на Съдийската колегия на ВСС от септември тази година, Даниела Костова е повишена в длъжност съдия в АС – Варна, Наказателно отделение. Встъпването се състоя на тържествена церемония пред съдиите от Апелативен съд – Варна и ОС – Варна.

Даниела Костова е възпитаник на ЮФ на СУ “Кл.Охридски", випуск 1993. След придобиване на юридическа правоспособност и едногодишен стаж като съдия в ОС-Варна, работи 8 години в държавното обвинение. От ноември 2001 година е съдия в Наказателно отделение на ОС-Варна. Даниела Костова има най-високия ранг в съдебната система съдия във ВКС и ВАС. Безспорен професионалист с висока квалификация, професионална и теоретична подготовка в областта на хармонизиране процедурите по наказателни производства в страните от ЕС, на европейското съдебното сътрудничество и практиката на международните съдилища.

През септември 2012 година, съдия Костова бе една от шестимата съдии, избрана за член на ВСС от съдийската квота, след публична защита на концепцията си за развитието на съвета пред Общото делегатско събрание на съдиите в България. Като член на ВСС съдия Костова има активно участие в подобряване на цялостната кадрова политика на съдилищата от варненския съдебен район, в създаването на Комуникационната стратегия на органите на съдебната власт и в разрешаването на редица проблеми от материално-битов характер за магистратската общност от Варна.

След приключване мандата на предходния ВСС, през септември 2017 година Даниела Костова встъпва като съдия в Специализирания наказателен съд – София. Преди да влезе в Наказателно отделение на Апелативен съд – Варна, съдия Костова работи и в Апелативния специализиран наказателен съд – София.

Целият професионален път на съдия Костова е преминал единствено и само в съдебната система. За близо 26-годишния си професионален опит, съдия Костова няма просрочен съдебен акт. Заради постигнати високи резултати, за професионалната етика и компетентност, морал и отговорност към институцията е награждавана от ВСС.

Днес Даниела Костова не скри вълнението си, че се връща сред колеги и приятели, с които е преодолявала сериозни професионални изпитания. И получи искрените, сърдечни пожелания на всичките си колеги и служители, които не скриха радостта си от завръщането й в редиците на съдиите от Варна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1608) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: