Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Съдия Елена Янакиева встъпи в длъжност председател на Административен съд – Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:42 / 09.05.2024Коментари (0)4031
©
На официална церемония на 9 май 2024 г., във Върховния административен съд съдия Елена Янакиева подписа акт за встъпване в длъжността Административен ръководител – председател на Административен съд – Варна.

Съдия Янакиева бе подкрепена от Общото събрание на съдиите в Административен съд – Варна, а въз основа на нейния утвърден професионализъм и административен опит и познания за съдебната система, както и на умението й да сплотява колектива, на показаните лични качества като активен и отговорен административен ръководител, нейната кандидатура бе единодушно подкрепена и от Съдийската колегия на ВСС, изпълняваща функциите на Висш съдебен съвет.

Като приоритет във втория си управленски мандат съдия Янакиева постави запазване предоставянето на качествено административно правосъдие; на оптимизиране дейността на администрацията чрез утвърждаване на електронното правосъдие и ефективно използване на информационните технологии; периодично анализиране на проблемните области и повишаване квалификацията на съдебните служители; на ефективното, отговорно и прозрачно управление на Административен съд – Варна и повишаване на общественото доверие в неговата работа.

Приоритет е и поддържането на ефективни работни отношения с институции и организации, които взаимодействат със съда, както и оптимизирането на комуникацията с обществеността; провеждане на срещи и обучения на съдиите на местно, регионално, национално и европейско равнище и др. Като предизвикателство определи съдия Елена Янакиева и поиска подкрепата на СК – ВСС за решаване на проблема на съда със сградния фонд.

Съдия Елена Янакиева има над 17 години съдийски стаж и над 23 години общ юридически стаж. Кариерата й в органите на съдебната власт започва през 2007 г. като съдия в Административен съд – Варна, след което на 17 юни 2015 г. встъпва в длъжност "заместник адм. ръководител – заместник-председател“ на съда. В периода 11 март 2019 – 11 март 2024 г. е административен ръководител – председател, след което изпълнява тези функции.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Избор на нов български патриарх
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: