Съдът два пъти връща уволнен шеф във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:54 / 18.08.2014
601
Тормоз върху учителите упражняват ученици, родители, директори и дори партийни функционери. За такъв случай разказва шефът на СУПЦ "Анастасия д-р Железкова" във Варна Пламен Петров. Преди години в зората на демократичните промени у нас, с цел да затворят производствения комплекс в училището е изпратен репортерски екип, който в една от телевизиите разказва колко нехуманно е да се използва детски труд. Петров отговорил, че учениците са пълнолетни и трябва да изучат професията.

След това се появил новоизлюпен партиен функционер и се разпоредил всички машини от едното производство да се предадат на една фирма, а другите на друг. Петров възразил, че това може да стане само с писмена заповед. След като не изпълнил устното разпореждане, последвало уволнението му. Цели 2 г. бил безработен, а през това време се водели съдебни дела. В крайна сметка съдът го връща на работа, но времето на безпаричие и несигурност сериозно разклащат здравето му.

При друг случай Петров настоява пред общината да се увеличи щатът на охраната, тъй като едното крило на общежитието, което се ползва за общински приют, остава вечер без надзор и всеки си прави каквото иска. На базата на неговата докладна записка недоброжелателите му спретват проверка, която установява, че директорът "не осъществява контрол на пребиваващите в общежитието" и за несправяне с работата го уволняват втори път.

Следва нова 2-годишна съдебна сага. Пламен Петров отново е върнат на работа. Признава обаче, че нервите, хвърлени в работата, и двете уволнения са подкопали сериозно здравето му.

"При нас няма починали на работа колеги", коментира той, но посочва, че много от подчинените му са се пенсионирали по-рано заради придобити болести по време на работа.

"Работим с младежи, които са живели в лоша среда, на улицата, имат психични отклонения и заболявания от различно естество и работата с тях е много трудна", коментира още специалистът.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...
Община Варна кандидатства за 10 млн. лв. за транспорта на града
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).