Съдът обяви за решаване делото за добива на природен газ в Добричко

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:05 / 19.04.2021
3666
Днес се проведе съдебно заседание по делото за добив на природен газ в Добричко, образувано през 2018 год. по жалба на "Русгеоком“ ЕАД – гр. София срещу Решение на Директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Варна, с което е отказано одобряване на осъществяването на инвестиционно предложение за проучване и добив на природен газ на територията на област Добрич, съобщиха от пресслужбата на Административен съд Варна. В началото на съдебното заседание съдът прие, изискани от Министерство на енергетиката писмени доказателства. След това беше изслушано вещото лице по назначената здравно-екологична експертиза. В продължение на близо 5 часа, вещото лице д-р Д. Т. отговаря на въпросите на страните и съдията-докладчик по делото. След изчерпване на въпросите, експертизата беше приета.

До днешното съдебно заседание, по искане на страните, съдът изслуша и прие екологична и комплексна съдебно-техническа експертиза, както и тройна съдебно-екологична експертиза. Д-р Д.Т. представи заключението по назначената съдебна здравно-екологична експертиза, след се запозна с резултатите на всички приети съдебни експертизи по хода на делото.

Съдът даде едномесечен срок на страните за писмени становища и 1 седмица допълнително за отговори по становищата.

Съдът обяви, че ще се произнесе с решение в разумен срок, след представяне на становищата.

Поради продължителността на съдебното заседание, протоколът ще бъде на разположение на страните в седем дневен срок от датата на заседанието.

Поради високия обществен интерес към делото, с разпореждане на Председателя на съда – съдия Елена Янакиева, на заинтересовани граждани и на това съдебно заседание бе дадена възможност да наблюдават паралелно заседанието по делото на живо излъчване с картина и звук в зала №3 в съда.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).