Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Съдът остави в ареста братя наркодилъри
Автор: Екип Varna24.bg 12:16 / 26.01.2016Коментари (0)752
©
Никола Дончев, разследван заедно с брат си Живко, че държали в дома си и разпространявали оттам марихуана и синтетични наркотични вещества(пико) ще остане с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". 

Днес Апелативният съд във Варна потвърди определение на Варненския окръжен съд(ВОС) за първоначалното му задържане и определи като неоснователна жалбата му за изменение в по-лека на процесуалната мярка за принуда.

Братята бяха задържани под стража с определение на ВОС в края на миналата седмица след полицейска акция в дома им в квартал "Виница". Органите на реда проверили сигнал, че Никола и Живко държали в жилището си и продавали оттам различни наркотични вещества. При претърсването полицаите иззели 5 готови дози марихуана, предназначена за разпространение, синтетично наркотично вещество, за което експертната справка посочва, че е пико, везна, и приготвени празни пликчета за дозиране на забранените от закона вещества. 24 годишният Никола и по-малкият му брат са привлечени като обвиняеми и са задържани под стража за притежание на наркотици и за разпространението им, като деянието е извършено в съучастие. Живко не обжалва мярката си за неотклонение.

Съставът на Апелативния съд сподели изводите на първата съдебна инстанция, че събраните в началния етап от разследването гласни свидетелства, материали и доказателства обосновават предположението, че Никола е автор на престъплението, за което се разследва заедно с брат си. Деянието е тежко по смисъла на закона, за което законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 2 до 8 години и глоба от 5000 до 20 000 лева. Заради високата степен на обществена опасност на престъпното деяние и този съд намира, че ако е с по-лека мярка за неотклонение обвиняемият може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Определението, с което е потвърдена като правилна и законосъобразна най-тежката процесуална мярка за принуда "задържане под стража" спрямо Никола Дончев, разследван, че държал заедно с брат си Живко в дома си и разпространявали оттам марихуана и синтетични наркотични вещества(пико) е окончателно.

В друго съдебно заседание Апелативният съд във Варна потвърди ареста на Ферди Али, привлечен като обвиняем по досъдебно производство за притежание и интензивно разпространение на различни по вид наркотични вещества и на амфетамини. Съдът остави без уважение жалбата на Али против определение на ВОС от 22 януари тази година, с което е бил първоначално задържан под стража.


Пресслужбата на съда припомня, че при полицейска акция, проведена миналата седмица в дома на Ферди(36г) са били установени и иззети значително количество различни забранени от закона вещества, както и амфетамини, предназначени за разпространение. 

Днес съдът прие нови доказателства - протоколи от разпити на свидетели, които разказват, че в продължение на година обвиняемият продавал интензивно хероин и марихуана от дома си. Множество други показания свидетелстват затова, че домът на Ферди се превърнал в депо за разпространение на различна дрога.


След преценка на основанията на ВОС за задържането под стража на обвиняемия, както и на събраните доказателства, Варненският апелативен съд сподели извода, че към настоящия момент е обосновано предположението за авторството на престъпното деяние. И тази съдебна инстанция счита, че Ферди Али може да се укрие от наказателно преследване или да извърши ново престъпление. 


В отговор на представените от защитата доказателства за тежкото семейно положение на Али, който има жена, 3 деца и роднини на жена му, за които полагал грижи, съдът намира, че обвиняемият не е взел никакви мерки, за да предпази семейството си. Именно в дома, където живеят децата и голямото му семейство той системно държал различни наркотични вещества и интензивно ги разпространявал. 

Съдът счита, че е недопустимо в същия този дом той да търпи "домашен арест", защото може да извърши ново престъпление и да изложи на риск децата и близките си.

Определението, с което Варненският апелативен съд потвърди задържането под стража на Ферди Али, разследван за притежание и интензивно разпространение на различни по вид наркотични вещества и на амфетамини не подлежи на обжалване.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Дете от Враца бе простреляно в главата
Евровизия 2024
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: