Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Съдът потвърди ареста на Васил Костов-Кеца от "Килърите 2"
Автор: Екип Varna24.bg 12:24 / 08.03.2011Коментари (0)1584
© Varna24.bg
За пореден път Апелативният съд във Варна отказа да измени мярката на задържан по акция "Килърите 2". Това съобщиха от пресслужбата на съда. Васил Костов (Кеца), задържан под стража от Шуменския окръжен съд в края на август 2010 година след акция "Килърите 2", ще продължи да пребивава в ареста. Апелативният съд във Варна днес потвърди определение на Окръжен съд-Шумен от края на февруари, тази година, с което е била оставен без уважение молбата на обвиняемия за изменение в по-лека на мярката за неотклонение.

Васил Костов, заедно Янко Попов и с Райчо Стойнев, с Георги Вълев, с Петър Стоянов и с други лица са привлечени като обвиняеми по досъдебно производство на Областната дирекция на МВР в Шумен заради участието си като помагачи за убийството на бизнесмена Румен Рачев, извършено през юли 2009 година в Шумен и на търновския адвокат Петър Лупов. Освен за тези престъпления Костов се разследва заедно с Петър Стоянов (Сумиста), с Янко Попов, с Георги Георгиев и Райчо Стойнев за помагачество и подбудителство за убийството на Борислав Георгиев от София, подготвяно от март, до началото на април 2008 година. За пореден път, без да коментира въпросите, свързани с вината на обвиняемия, въззивната апелативна инстанция сподели заключенията на първоинстанционния съд, свързани с обоснованото предположение, че Костов е съпричастен към престъплението за което се разследва. Това твърдение се подкрепя от многобройните и категорични доказателства, събрани в хода на следствените действия. Сред тях са видеозаписи, които посочват безспорно местата на извършителите на убийството в Шумен, СИМ карти, от които се установяват разговорите, водени между Костов, Владимир Филев и Георги Георгиев часове след убийството и след това. По безспорен начин било установено, че Костов е пребивавал в Шумен в деня на престъплението. Друго свидетелско показание сочи, че той е бил заедно с извършителите на убийството в автомобил, спрян за проверка от органите на КАТ в курорта "Златни пясъци" дни след покушението.

Въззивният съд днес прие нови доказателства, представени от апелативната прокуратура, които свидетелстват за това, че през януари тази година, върху свидетели по това дознание е оказван сериозен натиск. Това обстоятелство води до извода, че ако е на свобода Костов може да извърши друго престъпно деяние. Георги Георгиев и Владимир Филев, сочени като физическите извършители на убийствата, все още се издирват. И този съд споделя заключението, че престъпленията, в които е обвинен Костов - за три убийства, участие в организирана престъпна група и държане на боеприпаси са тежки по смисъла на закона и с изключително висока степен на обществена опасност.
Новите обстоятелства, които въззивният съд коментира са свързани с твърдението за влошаване здравето на обвиняемия Костов. Съдът обаче се позова на заключенията на три съдебно-медицински експертизи, според които установените болести на Васил могат да се лекуват в условията на следствения арест.
Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване.

Тази съдебна инстанция днес не даде ход на делото, с което друг обвиняем по дознанието на "Килърите - 2" - Райчо Стойнев обжалва отказа на Шуменския окръжен съд да измени в по-лека мярката му за неотклонение. Адвокатите Марковски били възпрепятствани да се явят днес във Варна и затова въззивният съд посочи датата 15 март 2011 година като възможност да разгледа жалбата на Стойнев.

Източник: Агенция "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 119
04.08.2021 »
24.08.2018 »
24.01.2018 »
22.12.2017 »
01.12.2017 »
18.01.2017 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: