Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Съдът пусна у дома Григор, поръчал убийството на диджей Теди
Автор: Пламена Николова 17:11 / 04.11.2019Коментари (0)4709
© Varna24.bg
Варненския окръжен съд измени в "домашен арест“ мярката за неотклонение  спрямо 46-годишния Григор К., обвинен в поръчителство на умишленото убийството на варненски диджей, извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост.

Пресслужбата на Окръжен съд – Варна припомня, че искането за промяна на мярка за неотклонение се разглежда близо 2 месеца и половина след първоначалния арест, определен спрямо Григор К. на 13.08.2019г.

Срещу него се води разследване за поръчителство на убийството на варненския дисководещ Тодор Т . Според обвинението престъплението е извършено в съучастие на 26 февруари 2015 г., когато диджеят бил причакан пред дома си и намушкан смъртоносно. Като извършител прокуратурата сочи 50-годишния Константин Б., който е в ареста с определение на Варненски окръжен съд от 19.07.2019г.

Адвокатът на Григор К. поиска от съда по- лека мярка за неотклонение - "домашен арест“, посочвайки че мъжът е съдействал на разследващите органи и въпреки, че от доста време е знаел за предявеното обвинение, не направил опит да се укрие. Защитата изтъкна също, че с обвиняемия не се извършват процесуални-следствени действия, а той е човекът, който се грижи за болен роднина и малолетно дете. Освен това в досъдебното производство липсвали категорични доказателства, които пряко да го уличават, като поръчител на престъплението.

След като се запозна с наличните доказателства, Варненският окръжен съд намери, че няма промяна в становището му по отношение на обоснованото подозрение за съпричастието на Григор К. към престъплението, за което е привлечен като обвиняем. На следващо място не бяха споделени твърденията на защитата, че с обвиняемия не се работи по досъдебното производство, тъй като бяха пр
©
едставени доказателства за възложено изготвяне на няколко експертизи. Съдебният състав прецени, че предвид процесуалното поведение на Григор К. няма индикации той да се укрие. Реална обаче остава опасността да извърши престъпление, като въздейства на свидетели, след като лично е запознат с материалите по делото. Пред съда бяха представени доказателства подкрепящи твърденията на защита, че обвиняемият е ангажиран с грижа за родственици. Ето защо и съдът след като прецени всички критерии за определяне на мярката за неотклонение, счете към настоящия момент определянето на мярка "домашен арест“ като най- подходяща и би могла да обезпечи в достатъчна степен целите на досъдебното производство.  

Определението на Окръжен съд – Варна може да се протестира пред Апелативен съд Варна, като в този случай делото се насрочва за 12.11.2019г.

 

 




Още по темата: общо новини по темата: 25
06.07.2022 »
01.03.2022 »
01.04.2021 »
02.03.2021 »
04.11.2020 »
26.10.2020 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: