Съдът във Варна остави в ареста румънка, разследвана за пране на пари

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:05 / 22.08.2017
1097
Състав на Варненския апелативен съд потвърди като правилно, обосновано и законосъобразно определение на Окръжен съд - Варна от миналата седмица, с което първоначално под стража е била задържана румънската гражданка Елена Апостол, обвиняема по досъдебно производство на МВР - Варна за пране на пари.

Пресслужбата на Апелативен съд - Варна уточнява, че Апостол е била задържана във Варна на 10 август, непосредствено, след като направила опит да изтегли 3 500 евро от сметка, разкрита от нея под чужда самоличност. Разследващите установили в автомобила, с който румънката се е придвижвала в морската столица 6 документи за самоличност, издадени от няколко държави с нейна снимка и с вписани различни лични данни. Всички тези документи били фалшиви. С тях през м.юли тази година Апостол разкрила сметки в български банки. От чужбина по сметките постъпвали парични суми, които обвиняемата периодично теглила. Служители на банката установили, че лицето, което тегли пари има сходство с титуляра на друга сметка, разкрита в клон на същата банка. 

Едва тогава се пристъпило към действия по задържането на чужденката. По отношение на част от парите, преведени в България, от чужди банки пристигнали съобщения с искане за връщане на парите, които били от престъпна дейност. Досъдебното производство е започнало на 10 август, когато Елена Апостол е била привлечена като обвиняема за тежко престъпление.

Днес Варненският апелативен съд сподели аргументите на първата съдебна инстанция, с които е била определена първоначалната мярка за неотклонение "задържане под стража" Съвкупната преценка на материалите, събрани още в първите дни на разследването води и този съд до обоснованото предположение, че Апостол е извършител на престъплението, за което е привлечена като обвиняем. Престъпната дейност е продължила дълго време и е била извършена в съучастие с други лица, които престоят да бъдат установени. Реална е и опасността чужденката да се укрие от наказателно преследване или да извърши престъпление. Разследващите разполагали с данни, че Апостол се е придвижвала из Варна със свои сънародници, а при разкриването на сметките е посочила различни адреси.

Определението на Апелативен съд - Варна, с което се потвърждава мярката за неотклонение "задържане под стража", определена спрямо румънската гражданка Елена Апостол, привлечена като обвиняема за пране на пари е окончателно.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).