Съдът във Варна реши: Затвор за йорданец, изнудвал съпругата си с близначките им, за да му прехвърли имот

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
15:51 / 06.02.2020
3160
4 години лишаване от свобода при общ режим и 1000 лева глоба е общото наказание, което състав на Варненския районен съд постанови за 37-годишния гражданин на Кралство Йордания Камал А. Той е български гражданин с гражданство и на Кралство Йордания, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Обвинителният акт, с който подсъдимият, е предаден на съд, е изготвен от Софийската районна прокуратура. Заради факта, че всички свидетели са от Варна, ВКС е изпратил делото за разглеждане на Варненския районен съд.

Днес състав на съда, е признал за виновен Камал А. за принуда на съпругата си да му прехвърли правото на собственост върху неин собствен недвижим имот, като престъплението по член 213а, ал. 1 от НК е извършено със заплахи, че няма да й позволи да има родителски контакти и да вижда тригодишните им близначки.

Подсъдимият, който е лекар по професия, принудил съпругата си противно на волята й да остави двете им дъщери в Йордания, където живеят родителите му, като за това употребил заплашване – престъпление по член 143, ал. 1 от НК.

Третото обвинение срещу йорданеца е по член 142а, ал. 1 от НК за противозаконно лишаване от свобода на съпругата си. Всички престъпления са били извършени в Кралство Йордания, където той примамил жената си и децата им да отидат на гости на родителите му. Там мъжът бързо променил отношението към съпругата си, грубо и обидно с нея се държали и родителите му, въпреки че майка му е българка.

И привличането към наказателна отговорност на Камал А., и постановяването на ефективната присъда от 4 години затвор са в отсъствието му, въпреки молбата за екстрадиция до Йордания.

Съдът в Аман се позовал на липсата на договор или споразумение между Хашемитското кралство Йордания и Република България за екстрадирането на престъпници. От приложените съдебни актове на йорданския съд не се установява местоживеенето на издирвания Камал А.  

Присъдата на Варненския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада за варненци и гостите на града
Вижте какъв огромен хотел скоро ще бъде готов във Варна. Точно до...
Прекрасна новина за всички варненци!
Ето какво време ни очаква днес във Варна
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).