Съдът заседава утре срещу двама, подсъдими за трафик на хора

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:10 / 28.09.2010
788
За 29 септември т.г./сряда/ от 14,30 ч. в Районния съд във Варна е насрочено второ поредно заседание по наказателно дело за склоняване към проституция и трафик на хора. Подсъдими по делото са 39-годишните Костадин Славов и Асен Христов. Според обвинението двамата са изградили канал за набиране и трафик на български жени, както и за изпращането им да проституират в гр. Грац, Австрия. Потърпевшите жени (предимно от варненска област) били набирани и транспортирани самостоятелно или придружавани от единия от обвиняемите до Грац, където били настанявани в частни квартири, собственост на съдържателка на еротик-барове от български произход. Първоначално момичетата проституирали нелегално, до изваждането им на визи за работа като проститутки. Впоследствие двамата мъже принуждавали със заплахи момичетата да им изпращат част от заработените пари, като сумите се привеждали чрез Устърн юниън по сметки на подставени лица във Варна.

Според внесения обвинителен акт в периода от пролетта на 2003 год. до зимата на 2005 г. Костадин Славов склонил към проституция общо 5 жени - престъпление по чл. 155, ал.3 от НК. При условията на продължавано прастъпление и опасен рецидив, чрез обещаване на парични облаги, той набирал и превеждал през границата поотделно всяко от момичетата, с цел да бъде използвано за развратни действия - престъпление по чл. 159в от НК.

По отношение на подсъдимия Асен Христов, внесеното обвинение е за съучастие като съизвършител при превеждането през границата на две от момичетата, чрез обещаване на облаги и с цел да бъдат използвани за развратни действия - престъпление по чл. 159б, ал.2 от НК.

В предходното съдебно заседание през м. юни т.г. на делото не бе даден ход, поради неизпълнени съдебни поръчки и неявяване на пострадалите свидетелки.


Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
27.10.2010 Отложиха дело срещу двама трафиканти на жени
27.10.2010 Днес гледат дело срещу двама, обвинени в трафик на жени
29.09.2010 Не дадоха ход на дело срещу двама, съдени за трафик на жени
29.09.2010 Гледат дело срещу двама, подсъдими за трафик на хора
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).