Съдят 11 моряци за използване на фалшиви документи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:21 / 03.02.2017
2365
Наказателно дело за документни престъпления, свързани с неистински официални документи за морска подготовка, е насрочено в Районен съд - Варна за 6 февруари т.год. Подсъдими по делото са общо 11 души.

Спрямо 40-год. Х.А. - собственик на фирма за организиране на курсове за водачи на плавателно средство, са повдигнати обвинения, че в периода от 25 април 2012 г. до 15 март 2013 г. във Варна, в условия на продължавано престъпление - на 10 пъти съставил неистински официални документи, с цел да бъдат използвани пред служители на Дирекция "Морска администрация" - Варна за признаване на плавателен стаж. Става дума за документи - записки и справки, на които бил придаден вид, че са издадени от италианска фирма, базирана в град Палермо. Те трябвало да послужат за удостоверяване на прослужено време, носене на вахта и положен плавателен стаж при вписване в регистър и в моряшките картони на посочените в документите лица. Деянието е наказуемо по чл.308, ал.1, вр. чл.26от НК.

Спрямо останалите подсъдими повдигнатите обвинения са, че в различни конкретни периоди, съзнателно се ползвали от неистински официални документи за признаване на плавателен стаж - престъпление по чл. 316 от НК.

Спрямо двама от подсъдимите по делото вече има влезли в сила през 2016 г. споразумения и наложени различни наказания. По отношение на останалите - делото продължава да се разглежда от 36 съдебен състав на Районен съд - Варна. Предварителното изслушване е насрочено за понеделник - 6 февруари от 9 часа.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...
Варна се обогати с нова икона
Тротинетки се движат опасно по пътното платно във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).