Съдят братя и племенника им, пребили с бухалки семейство от Каменар посред нощ

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
10:53 / 07.10.2020
1632
Районната прокуратура във Варна предаде на съд трима подсъдими за причиняване на телесни повреди по хулигански подбуди на съпрузи и за  влизане в чуждо жилище нощем, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура.  

Братята Асен и Васил Хр. и племенникът им Михаил Хр. са предадени на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна  за причиняване на телесна повреда на повече от едно лице по хулигански подбуди, извършено в съучастие, и за нарушаване неприкосновеността на жилище, в което влезли със сила и въоръжени с бухалки нощем.

На 30 януари 2019 г. 56-годишният Асен употребил алкохол и решил да нанесе побой на семейство от варненското село Каменар, без да е бил провокиран от тях по какъвто и да е начин. Споделил намеренията с брат си – 59-годишния Васил и с племенника си Михаил, на 37 години. Въоръжени с дървени бухалки, около 20,45 ч. тримата мъже разбили вратата на дома на нароченото семейство и нахлули в къщата.

Всеки от подсъдимите нанесъл удари с юмруци и с бухалки по двамата съпрузи. От ударите Д.И. получил различни наранявания по лицето и главата, а съпругата му Л.И. – контузия на гръдния кош и пояса. Травматичните увреждания на двамата съпрузи обусловили временно разстройство на здравето им, неопасно за живота.

За да защити майка си и детето, които също се намирали в дома, пострадалият Д.И. успял да удари с юмрук Асен, който паднал на земята и получил разкъсно-контузна рана. Настъпила суматоха и съпругът от нападнатото семейство успял да се обади за помощ на спешния телефон 112.

И тримата подсъдими са осъждани, но реабилитирани, имат криминалистически регистрации. Известни са с агресивността си след употреба на алкохол и с избухливия си нрав.

Съдебномедицинските експертизи на двамата съпрузи са заключили, че нанесените им телесни повреди са леки. Деянието на тримата подсъдими е извършено по хулигански подбуди и е било мотивирано от стремежа им да демонстрират открито пренебрежение към обществения ред, обществото и отделната личност. Нанесеният побой не е бил провокиран с нищо от жертвите им, а конфликтът е търсен преднамерено и целенасочено, смята прокуратурата.

Предстои делото срещу двамата братя и племенника им да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада за варненци и гостите на града
Вижте какъв огромен хотел скоро ще бъде готов във Варна. Точно до...
Прекрасна новина за всички варненци!
Ето какво време ни очаква днес във Варна
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).