Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Съдят братя от Варна за данъчни измами
Автор: Екип Varna24.bg 10:16 / 23.03.2017Коментари (0)597
© Varna24.bg
Окръжната прокуратура във Варна внесе във Варненския окръжен съд обвинителен акт срещу братята Златко и Светлозар И. от Варна, които в качеството на пълномощници на "Грейн продукт" ЕООД избегнали установяването на данъчни задължения - ДДС в особено големи размери - престъпление по член 255, ал. 3, във връзка с ал. 1, т. 2, 6 и 7 от Наказателния кодекс. 

Данъчните престъпления са извършени от тях в съучастие като съизвършителии като продължавано деяние.
50-годишният Златко И.приспаднал неследващ се данъчен кредит в размер на 1 375 444, 96 лева в периода от 1 август 2009 до 14 юли 2010 год. сам и в съучастие с брат си в качеството си на представляващ дружеството "Грейн продукт" ЕООД. Квалификацията "особено големи размери" се определя от размера на невнесения и укрит ДДС, който надвишава 12 000 лева според разпоредбите на член 93, т. 14 от НК.

43-годишният Светлозар И. в съучастие със Златко и в качеството също на пълномощник на "Грейн продукт" ЕООД избегнал установяването на данъчни задължения в особено големи размери - 791 583,19 лева. Това е станало чрез затаяване на истина и потвърждаване на неистина в подадени справки-декларации, които се изискват по Закона за ДДС в периода от 30 ноември 2009 до 14 юли 2010 г. 

През лятото на 2009 г. двамата братя решили да извършват сделки със зърно, което изкупували от земеделски производители без документи. Подсъдимият Златко И. имал опит в бизнеса като управител и представляващ "Агроклас" ЕООД. Той познавал лица, които се занимавали с изкупуване на търговски дружества със задължения към бюджета. 

Регистрирал дружеството "Грейн продукт" на такова лице, след това подставеният управител дал нотариално заверено пълномощно на Златко, който преупълномощил и брат си Светлозар да се разпорежда със средствата от банковата сметка на дружеството. Разследването установило, че то не е извършвало реални сделки.

Подсъдимият Златко И. се намира в момента в затвора, където изтърпява присъда за друго престъпление. Той вече е осъждан за данъчни престъпленияпо две присъди на Варненския окръжен съд като управляващ и представляващ "Агроклас" ЕООД. Освен ефективната присъда от 4 години лишаване от свобода, съдът му е наложил и конфискация на една втора от наличното имущество. Брат му Светлозар също е осъждан, но е реабилитиран.

Ако двамата бъдат признати за виновни по тези обвинения, могат да получат наказания от 3 до 8 години и конфискация на част или на цялото имущество.

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: