Съдят държавата заради 44 дка в "Максуда“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:51 / 14.03.2012
3758
Собствениците на 44-те декара от "Максуда", които не могат да влязат във владение заради незаконното строителство в ромската махала, съдят държавата. Делото, което тече, е образувано от наследниците на Владимир Митов. Те си търсят правата по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди, това съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. За възможността да бъде заведен иск преди време предупреди лично инж. Галин Баев, шеф на Регионалната дирекция за национален строителен контрол за Североизточния район. Собствеността върху поземления имот от 44 дка на територията на "Максуда" е възстановена на наследниците на Владимир Митов с влезли в сила съдебни решения, сочи справката от ведомството. От нея става ясно още, че парцелът, който в общественото пространство от години се свързва с енигматичната фамилия Багдатови, попада в обхвата на район "Младост".

Неотдавна обаче лично районният кмет Христо Христов обясни, че 6 дка от частния имот са на територията на "Одесос". Останалите 38 дка били в границите на "Младост". Явно проверките за незаконното строителство в централния район все още не са дали резултат, защото от МРРБ не споменават и дума за тях. За сметка на това на базата на инспекцията в "Младост" са констатирани общо 65 нерегламентирани постройки, за които от РДНСК са образувани административни производства за премахване. От министерството уточняват, че съставените констативни актове са изпратени на нарушителите по пощата. От тях до този момент са получени 14, за 46 констативни акта обратните разписки са се върнали като непотърсени, а за връчването на останалите 5 все още не е постъпила информация. С оглед законосъобразното провеждане на производството за събаряне на незаконни строежи от РДНСК са изискали от отдел "Гражданска регистрация" към община Варна актуална информация за постоянен и настоящ адрес на лицата. По всичко личи, че изясняването на адресите на нарушители, които живеят в незаконни къщи, а понякога нямат и лични карти, завърта институциите в омагьосан кръг. За да може обаче РДНСК да издаде заповеди за премахване на установените незаконни строежи, трябва да приключи процедурата по съобщаване на констативните актове. Наред с това трябва да изтекат и законоустановените срокове за възражения по заповедите, припомнят от регионалното министерство. За да може обаче РДНСК да издаде заповеди за премахване на установените незаконни строежи, трябва да приключи процедурата по съобщаване на констативните актове. Наред с това трябва да изтекат и законоустановените срокове за възражения по заповедите, припомнят от регионалното министерство.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (0)

Още по темата (29):
17.09.2019 Портних: Продължава събарянето на постройки в "Максуда"
21.03.2013 "Максуда" се оказва "търпима" относно незаконните строежи
22.03.2012 Искат главата на държавен служител заради изказване във Варна
27.02.2012 Кметът на "Младост": В "Максуда" хитруват с незаконните строежи
20.01.2012 Нови масирани проверки в "Максуда"
16.01.2012 Събарянето на ромските къщи в "Максуда" ще отнеме доста време, според РДНСК
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).