Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Съдят изчезналия Емил от Каменар, отнел със сила телефон от дете
Автор: Пламена Николова 11:56 / 07.02.2020Коментари (0)1404
©
Илюстрация
Варненският окръжен съд ще разглежда по общия ред делото срещу 30-годишия Емил Д., обвинен че в условията на опасен рецидив направил опит да отнеме мобилен телефон от 16-годишно момче, като употребил за това сила, като деянието останало недовършено по независещи от него обстоятелства, съобщиха от пресслужбата на Окръжен съд-Варна.

Емил Д. не се яви лично в разпоредителното заседание, каквото е изискването на закона. Той е нарушил определената му мярка за неотклонение "Подписка“ и не е бил намерен на посочения от него адрес в с. Каменар, като не е уведомил надлежните органи за промяната на местоживеенето си. Ето защо, Варненският окръжен съд промени мярката на подсъдимия от "Подписка“ в "Задържане под стража и го обяви за общодържавно издирване. На проведено второ разпоредително заседание беше представена информация, че Емил Д. е напуснал пределите на страната през октомври 2019г. през ГКПП Русе Дунав мост, без да е известно местоживеенето му.

Съдът прецени, че в този случай делото може да бъде разгледано в отсъствието на подсъдимия, тъй като това няма да попречи за разкриване на обективната истина

Припомняме хронологията на обвинението. На 14.01.2018 г. във Варна 16г. момче било изпратено от майка си до магазина, намиращ се на ъгъла на ул. "Дрин" и "Д-р Пискюлиев". Излизайки от дома си, детето видяло в близост до къщата непознат мъж, който го заговорил. Тийнейджърът не му обърнал внимание, напазарувал от магазина и тръгнал обратно към дома си. Обвиняемият Емил Д. тръгнал след него. Той бил забелязан от момчето, което видяло че това е същият мъж, който преди това бил пред дома му. По пътя 30-годишният мъж отново заговорил детето. Стигайки до дома си, то се опитало бързо да затвори входната врата, но възрастният мъж му попречил с крак. Емил Д. поискал телефон от момчето, под претекст, че трябва да се обади на свой познат и му отправил сексуални намеци. Тъй като му било отказано, обвиняемият се опитал да отнеме мобилния апарат със сила, продължил да отправя сексуалните предложения към детето, което обаче успяло да избута мъжа навън. Емил Д. предупредил 16-годишното момче, че ще се навърта в района. След инцидента, то разказало всичко на родителите си.

Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив, като предвиденото наказание за него в НК е "лишаване от свобода“ от 5 до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на виновния.

Емил Д. е роден във Варна, с начално образование, неженен, неработи, осъждан многократно.

Деянието, в което е обвинен е извършено 2 месеца след изтърпяването на ефективно наказание "лишаване от свобода“.

Следващото съдебно заседание на Варненски окръжен съд е насрочено за 21.02.2020г.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: