Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Съдят мъж от Варна, направил опит да отвлече момиче
Автор: Екип Varna24.bg 13:25 / 30.08.2016Коментари (0)823
©
Окръжната прокуратура във Варна внесе във Варненския окръжен съд обвинителен акт срещу 28-годишния Стефан Б., който е обвинен в опит да отвлече момиче.

Подсъдимият решил да отвлече Д. И. през август 2015 г. Разполагал с информация, че момичето се прибира в дома си след полунощ. За да не бъде разпознат, Стефан се снабдил с маска, ръкавици и въже, с което да завърже набелязаната жертва. Закупил и мъжки парфюм, който трябвало да пръсне в очите й по време на отвличането. 

На 10 август 2015 г. Стефан Б. паркирал автомобил пред блок в кв. "Възраждане", където живеела Д.И. Малко след полунощ момичето слязло от такси, купило си цигари от денонощен магазин и тръгнало да се прибира пеш към входа. Пред вратата на входа Д.И. извадила ключовете си, а през това време Стефан Б., който я очаквал в колата със запален двигател и отворен багажник, надянал маската и сложил ръкавици, за да я нападне в гръб. 

Момичето чуло стъпки, обърнало се към идващия към нея мъж и Стефан пръснал парфюм в очите й и започнал да я влачи към багажника на колата. Д.И. се съпротивлявала, викала и ритала, за да не успее да я вкара похитителят в колата. 

Стефан решил да завърже ръцете и краката й с приготвеното въже, но виковете на жертвата събудили живеещите и те излезли по балконите и започнали да викат към насилника. По време на боричкането между двамата едната ръкавица на Стефан паднала на земята.

След като не успял да преодолее съпротивата на момичето, Стефан хвърлил въжето и напуснал междублоковото пространство в кв. "Възраждане". На местопроизшествието повиканият полицейски екип открил парфюма, ръкавицата и въжето. Чрез метода на ДНК-профилирането по ръкавицата бил открит ДНК-профил на мъж, който напълно съвпаднал с този на подсъдимия Стефан Б. Иззети били и ородологични следи от намерената ръкавица, а направената одорологична /мирисова/ експертиза съвпаднала напълно с миризмата по шишенцето с парфюм. 

Подсъдимият Стефан Б. не се е признал за виновен. В обясненията си пред разследващите заявил, че ръкавицата е изгубил, докато разхождал кучето си в района. Той е осъждан, макар и реабилитиран. Като причини за извършване на престъплението Окръжната прокуратура във Варна сочи незачитането на правовия ред в страната и личната неприкосновеност на гражданите. 

Предстои делото срещу 28-годишния мъж да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, го очаква наказание лишаване от свобода от три до 10 години.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: