Съдят мъж от Варненско, бутнал 41 лв. на полицай "да се почерпи"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:39 / 13.12.2016
646
Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 58-годишния Исуф Ах. от село Доброплодно, който дал подкуп от 41 лева на полицейски служител, за да не му състави акт - престъпление по член 304а, във връзка с член 304, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 27 септември 2016 год. в село Калоян, община Вълчи дол, екип от трима полицейски служители работили по линия на безопасността на движението в центъра на село Калоян. Около 13, 20 часа бил спрян за проверка автомобил "Мерцедес". Шофьорът на колата - подсъдимият Исуф Ах., представил документите си и две квитанции за платена задължителна застраховка "Гражданска отговорност". Последната покривала период до 17 юли 2016 г. Проверяваният водач обяснил, че третата квитанция за платената полица не е у него.

Полицейският служител направил справка и установил, че автомобилът на Исуф Ах. няма валидна застраховка "Гражданска отговорност" и започнал да съставя акт за установяване на административно нарушение. 

Подсъдимият отишъл до полицейския автомобил, поискал "да оправи работата", като даде 40 лева за почерпка на полицаите, и оставил на пода няколко сгънати банкноти. Полицейският служител излязъл от служебната кола, заключил я и сигнализирал за дадения подкуп. При огледа на местопроизшествието на пода пред задните стелки на полицейския автомобил разследващите намерили 41 лева в различни по номинал банкноти. 

Предстои делото срещу 58-годишния мъж да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, подсъдимият може да получи наказание до 10 години лишаване от свобода и глоба до 15 000 лева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).