Съдят мъж за закана с убийство след отнето предимство във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:10 / 30.05.2017
1126
Районната прокуратура във Варна внесе във Варненския районен съд обвинителен акт по бързо производство срещу 42-годишния Галин Я., който се заканил с убийство на двама варненци, което би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Предаденият на съд ще отговаря за престъпление по член 144, ал. 3, предл. 1, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 15 май 2017 г. свидетелят Нено Ст. пътувал с автомобила си заедно със своя син. На кръстовището на бул. "Цар Освободител" и ул. "Вяра" във Варна той се престроил в лявото пътно платно с намерение да направи ляв завой. При зелен сигнал на светофара потеглил направо, с което извършил нарушение на правилата на Закона за движение по пътищата.

В дясната лента пътувал подсъдимият Галин Я. заедно със съпругата и децата си. За да избегне пътен инцидент, той натиснал рязко спирачка. След това решил да настигне колата на Нено Ст., която го засякла, като давал знак със звук и фарове на нарушителя да спре. След това подсъдимият препречил пътя на свидетеля, който слязъл от колата си и се извинил. После потеглил отново, когато чул виковете на Галин Я., че ще гръмне и него, и сина му. Нено Ст. видял, че мъжът държи в ръцете си пистолет, и подал сигнал на спешния телефон 112.

Дошлият полицейски екип установил, че подсъдимият Галин Я. държи в автомобила си пневматичен пистолет с пълнител с 22 сачми, две дървени бухалки, метален бокс и два сгъваеми ножа.

Ако бъде признат за виновен от Варненския районен съд, Галин Я., който е осъждан многократно, включително и за хулиганство, може да получи наказание лишаване от свобода до 6 години.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...
Варна се обогати с нова икона
Тротинетки се движат опасно по пътното платно във Варна
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).