Съдят шофьор без книжка от Девня, предложил подкуп на полицай

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:50 / 22.11.2016
1131
Под ръководството на дежурен прокурор от Окръжната прокуратура във Варна приключи бързо производство за даден подкуп на служители на КАТ.

Само пет дни след деянието си, 37-годишният Д.А. от град Девня, неосъждан, но наказван от КАТ, ще бъде изправен пред съда за престъпление по чл. 304а от НК. 

На 17.11.2016 г. същият управлявал МПС по републиканската пътна мрежа без свидетелство за правоуправление и без закупен винетен стикер. Бил спрян за проверка от служители на КАТ Варна и като разбрал, че предстои да бъде санкциониран за тези нарушения подхвърлил в патрулния автомобил банкнота от 50 лв. Вместо да постигне исканото "оправяне" обаче, бил задържан и с днешна дата е предаден на съд.

Ако бъде признат за виновен и не се възползва от процедурата на съкратеното съдебно следствие, може да бъде наказан с лишаване от свобода до десет години и с глоба до петнадесет хиляди лева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).